• Elektro šoker - lampa
  • Elektro šoker - lampa
  • Elektro šoker - lampa
  • Nemoj propustiti priliku!

Elektro šoker - lampa

Cijena
13 €
Šifra oglasa: 20428095

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Maksimir, Maksimir
Stanje
novo

Opis oglasa

Opširnije:
Predstavljamo vam novi uređaj u našoj ponudi elektrošoker-svjetiljka.Uređaj možete koristiti kao svjetiljku ali isto tako i kao elektro šoker u slučaju samoobrane.

Električni šoker je uređaj za osobnu samozaštitu u slučaju (mogućeg) bliskog fizičkog napada, krađe, razbojstva, napada životinja i sl. Malih je dimenzija poput mobitela.

Sam šoker djeluje na principu periodičnog električnog pražnjena putem iskre u vrlo kratkom vremenu kada se prislone njegova 2 metalna šiljka (elektrode) na tijelo napadača i pritisne tipkalo tj. sklopka uređaja. Te elektrode su međusobno razmaknute svega oko 4 cm pa istosmjerna struja (naboj) prođe samo tim malim dijelom tijela. Tako uređaj izaziva trenutne kontrakcije mišića uz vrlo jaku bol na onom dijelu tijela gdje ga se prisloni.

Šoker neće prouzročiti samo bol. Energija pohranjena u šokeru se "ubrizga" u mišićni sustav napadača što vrlo brzo prouzroči veliku slabost. Ovaj brzi radni ciklus trenutačno iscrpi šećer iz krvi napadača pretvarajući ga u mliječnu kiselinu. Ukratko, napadač nije sposoban stvoriti nikakvu energiju za svoje mišiće pa njegovo tijelo postaje nefunkcionalno. Šoker također prekida slabe neurološke impulse što izravno utječe na voljni pokret mišića.

Ne može prouzročiti trajna oštećenja.
Kratak pritisak od 1/3 sekunde će uplašiti napadača, prouzročiti će manju kontrakciju mišića i stvoriti odbijajući efekt. Umjerena dužina pritiska od 1 do 4 sekunde može prouzročiti da napadač padne na tlo i osjeća se zbunjen. Napadač tada nije sklon nastaviti s napadom, ali je sposoban ustati se odmah. Pun naboj od 5 sekundi može imobilizirati napadača, prouzročiti dezorijentaciju, gubitak ravnoteže, pad na tlo i osjećaj slabosti nekoliko minuta nakon toga.

Trebalo bi imati na umu da napadača prilikom pada može ozlijediti i gravitacija. Učinak je podjednak bilo gdje na tijelu, ali maksimalni se postiže na preponama, slabinama te između vrata i ramena .Prilikom uporabe nije moguć povratak naboja na vaše tijelo čak i ako ste u kontaktu s napadačem. Pražnjenje je isključivo na mjestu gdje je prislonjen šoker. Jedino treba izbjegavati područja glave i srca jer ne znamo da li napadač koristi pejsmejker (engl. pacemaker) osjetljiv na električna pražnjenja.

Možda je bitno dodati još i to da nema te jakne, bilo kožne ili sintetičke, koja zaustavlja djelovanje el. šokera.

Fiziološki utjecaj električnog šoka je određen sa: strujom, dužinom njezina trajanja i izvorom snage koji proizvodi šok. Niska električna struja i kratkotrajno djelovanje impulsne struje osigurava nesmrtonosno pražnjenje šokera. Za usporedbu, tipičan kućni napon od 220 volti je opasan po život jer može propustiti neodređeno mnogo ampera struje kroz čitavo tijelo.

Specifikacije uređaja:

✔ snaga uređaja: 20 000 KV
✔ težina: 180 grama
✔ veličina: 178 x 38 x 30(mm)
✔ akcija traje do isteka zaliha

Uvijek uz vas
Zvati kada vam paše.

Dostava HP 5€ bez obzira na količinu

Karta

Loo11

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
12.07.2020. u 11:10
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
6076 puta

Loo11

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  10000 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska

Povezani oglasi