• Amonijev hidroksid (amonijak 25%, NH4(aq), NH4OH)
  • Nemoj propustiti priliku!

Amonijev hidroksid (amonijak 25%, NH4(aq), NH4OH)

Cijena
8 €
Šifra oglasa: 39182416

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Split, Sućidar
Stanje
novo

Opis oglasa

Amonijev hidroksid (amonijak, amonijev hidroksid, amonijačna voda, NH4(aq, NH4OH) je snažna, jako korozivna bezbojna tekućina koja se obično naziva amonijakom.
Amonijev hidroksid ima vodu dok amonijak ne. Amonijev hidroksid je u osnovi amonijak s vodom. Njihova se formula razlikuje, amonijak je NH3, a amonijev hidroksid je NH3 (aq).
E527 - umjetni regulator kiselosti, lužina.
Amonijačna voda je bezbojna, bistra tekućina, oštrog karakterističnog mirisa u potpunosti se miješa s vodom. Vodena otopina amonijaka ima nagrizajuća svojstva. Velika primjena je u proizvodnji umjetnih gnojiva i kemijskoj industriji.
Amonijev hidroksid se može naći u kupaonici, podu, staklu, tepihu, metalu i namjenskim sredstvima za čišćenje, kao i škrobima, dezinficijensima i sredstvima za tretman mrlja. Većina amonijaka u kućanstvu sadrži 5-10% amonijeva hidroksida. Često se nalazi razrijeđena u nekoliko proizvoda za čišćenje kućanstva. Dok je amonijak toksičan za ljude, čini izvrstan proizvod za čišćenje. Samo budite oprezni da se nikad ne miješate s izbjeljivačem, zajedno s dva sredstva za čišćenje čine otrovni plin. Kada se pravilno koristi, amonijak ima mnogo koristi i unutar i izvan kuće.

Uz amonijak koji se koristi kao aditiv za hranu, te u proizvodnji nekih proizvoda, kao što su lijekovi, može se naći u različitim proizvodima koji obuhvaćaju više industrijskih grana:
-Automatska njega: proizvodi za brtvljenje brtvila, napuhavanje guma, sredstva za čišćenje staklenih vlakana, sredstva za čišćenje i poliranje metala, kozmetički proizvodi (maskara, njega kose; boja za kosu, glazura za kosu, kose za uklanjanje dlačica), proizvodi za osobnu njegu (krema za brijanje, losione, kreme, akne tretmani), gnojivo, proizvodi za kućnu održavanje (pukotina i šavova, spojevi spojeva, sredstva za uklanjanje i neki specijalni čistači), plastika, rashladna sredstva, itd..
Proizvodi od kakaa i čokolade smiju sadržavati najviše 7 % ovog aditiva (izraženo na suhu tvar, bez masnoće). Ostaloj se hrani dodaje po pravilu quantum satis. Upotrebljava se najčešće u proizvodnji lužnatog peciva (za površinsku obradbu), snack proizvoda, prženih plodova i sjemenki, bezalkoholnih osvježavajućih napitaka...
*Kada se kemikalija koristi u farmaceutskim pripravcima, proizvodima za osobnu njegu ili kao aditiv za hranu, nadzire ga US Food and Drug Administration (FDA). Za čišćenje i industrijske namjene, nadzire ga Agencija za zaštitu okoliša (EPA).

Cijena za 1 litru amonijaka 25% je 8€.

Karta

Mongostin1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  21000 Split, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
Oglas objavljen
06.10.2024. u 16:52
Do isteka još
Oglas prikazan
1514 puta

Mongostin1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  21000 Split, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska