• ‘‘Zabavan jezik u slikama i igrama 2’’  autora Ilona Poshokova
  • Nemoj propustiti priliku!

‘‘Zabavan jezik u slikama i igrama 2’’ autora Ilona Poshokova

Cijena
12 €
Šifra oglasa: 45144481

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Novi Zagreb - Istok, Sopot
Stanje
novo

Opis oglasa

Pred vama je druga knjiga iz edukativne serije "Zabavan jezik u slikama i igrama". Smatrate li da je vrijeme da svoje dijete upoznate s glasovima, da mu objasnite kako od glasova nastaju riječi i tako ga pripremite za početno čitanje, ova će vam knjiga dobro doći. U njoj možete naći konkretan slikovni materijal, zanimljive zadatke i igre za razvoj glasovnog aspekta djetetova govora. Iako je većina zadataka namijenjena radu s djecom starije predškolske dobi i s prvašićima, dakle djeci od 5 do 7 godina, određene aktivnosti možete provoditi s trogodišnjakom, a neke čak i s osmogodišnjakom. U tu smo svrhu svako područje i zadatak obilježili brojevima koji označavaju dob u kojoj bi dijete trebalo bez osobitih poteškoća svladati ponuđenu aktivnost: 3, 3-4, 4, 4-5, 5-7 i 6-8. Materijal u knjizi raspoređen je od jednostavnog prema složenijem. Ako vježbate, primjerice, s četverogodišnjakom, prođite prvi dio knjige, a ostatku se vratite za godinu ili dvije, kad dijete bude spremno.

Prvi dio knjige - provjera izgovora - predstavlja jednostavan, ali obuhvatan ispitni materijal koji vam omogućuje da provjerite izgovara li vaše dijete sve glasove ispravno, kako izgovara "teške" riječi i koliko je dobro u njega razvijen osjećaj za "glasovnu sliku" riječi. Uz zadatke izgovora ponuđene su opaske roditeljima i odgojiteljima u kojima je navedeno na što točno trebate obratiti pozornost i u kojem je slučaju potrebno obratiti se logopedu.

Drugi, veći dio knjige posvećen je slikovnim zadacima i igrama za razvoj fonološke svjesnosti, odnosno bavi se temeljitom, sustavnom pripremom djeteta za usvajanje vještine čitanja. Počevši od istraživanja pojmova kratkih i dugih riječi, te igara s rimama, vodit ćete dijete do zadataka glasovne analize i sinteze riječi, upoznavanja pojma slog i igara sa slogovima u riječima. Također upoznajemo samoglasnike u govoru i učimo ih razlikovati od ostalih glasova.

Rad s ovim slikovnim priručnikom može potrajati cijelu godinu, a možda i nekoliko godina. Nema sumnje da će nakon usvajanja svih igara i slikovnih zadataka iz knjige, dijete biti potpuno spremno za susret s pisanim jezikom, odnosno za ovladavanje čitanjem i pisanjem u školi.

Slikovni zadaci, ponuđeni u cijeloj seriji, namijenjeni su tome da dijete pri njihovom rješavanju bude što je moguće verbalno aktivnije. Umjesto da na pitanja odgovara pokazivanjem prstom na slike, potičite ga da govori i objašnjava svoje odgovore. Pazite na to da sve riječi izgovara razgovijetno.

Na kraju knjige nalazi se zbirka "Zabavnih i korisnih jezičnih igara za svaki dan". Riječ je o igricama za koje su vam potrebni samo dobro raspoloženje i nekoliko minuta zajedničkog vremena. Pomoći će zaokupiti i zabaviti dijete u svakoj situaciji, a ujedno i poticati razvoj

Karta

lunanai

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10020 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska
Oglas objavljen
09.10.2024. u 15:22
Do isteka još
Oglas prikazan
8 puta

lunanai

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  10020 Zagreb, Grad Zagreb, Hrvatska