Osnovne informacije
- Lokacija
- Srbija
- Stanje
- novo
Opis oglasa
IMOTSKI NA PJATU Maja Nikolić
Ova knjiga iskonska je ljubav prema zavičaju, mirisima i okusima neraskidivo povezanima s riječkim domom, i onim što su zauvijek u njega donijeli. Dnevnik jedne ljubavi, ovoga puta ne Josipin, već Nikolićevih
Što ti je mater kuvala? To ti je prvo što te cura u Imotskom pita na spoju, objašnjava mi Harry Nikolić tu tajnu vezu s kuhinjom, njegovim rodnim Imotskim i voljenom Rijekom, u kojoj se bavi najplemenitijim poslom koji čovjek može imati, liječenjem djece.
Četvrto izdanje knjige »Imotski na pjatu«, koja je prvi put svjetlo dana ugledala 1995. godine, a čije su autorice njegova majka Maja i sestra Gaby, povod su razgovora s njezinim dobrim duhom kojem je ta poveznica Imotskog i Rijeke okosnica života. Harry knjigu iz torbe vadi kao dragocjenost, jer to ona i jest, odjenuta u tvrdi plastični omot poput laptopa, tableta ili nekog najnovijeg skupocjenog gadgeta.
Imotska torta
Tijesto: 250 g brašna, 100 g maslaca, 2 žlice šećera, 3 žumanjka, 2 dl prošeka, prašak za pecivo (na vrh noža)
Zamijesi se mekano tijesto od svih sastojaka i pusti malo stajati.
Krema: 7 jaja, 500 g šećera, 500 g bajama, ribana kora od limuna, ribana kora od naranče, 2 vanilin šećera, 2-3 žlice maraskina, 1 žlica ruma, 1/2 žličice cimeta, naribani oraščić, mljeveni klinčići, miris bajama gorkića (ekstrakt bittermandel)
Jaja i šećer se lagano miješaju kuhačom. Dodaju se poprženi i mljeveni bajami i svi ostali sastojci. Tijesto se razvalja na 1/2 cm debljine. Njime se obloži štanap za tortu, koji je plići od običnog i napuni kremom. Odreže se preteklo tijesto s rubova štanpa. Ostatak tijesta jednako se razvalja na istu debljinu i rodelom se izreže na trake široke 2 cm. Trake slažemo na tortu razmaknuto uzduž i poprijeko, da se dobije gradelada. Na križanjima traka vrhom noža napravi se rupica u koju se ubode oguljeni bajam. Torta se stavlja peći u zagrijanu pećnicu. Peče se 120 minuta na 150 C.
Tvrdi uvez, sjajne fotografije i majstorski tisak riječke Grafike Zambelli sugeriraju da u rukama držite monografiju nekog od reprezentativnih likovnih umjetnika. Uostalom, »Imotski na pjatu« kuharica je samo po tome što su dio njezinog sadržaja i recepti.
Tvrd povez,ilustrovana,188.str.,21.cm
Knjiga u PERFEKTNOM stanju,
NOVA
Ova knjiga iskonska je ljubav prema zavičaju, mirisima i okusima neraskidivo povezanima s riječkim domom, i onim što su zauvijek u njega donijeli. Dnevnik jedne ljubavi, ovoga puta ne Josipin, već Nikolićevih
Što ti je mater kuvala? To ti je prvo što te cura u Imotskom pita na spoju, objašnjava mi Harry Nikolić tu tajnu vezu s kuhinjom, njegovim rodnim Imotskim i voljenom Rijekom, u kojoj se bavi najplemenitijim poslom koji čovjek može imati, liječenjem djece.
Četvrto izdanje knjige »Imotski na pjatu«, koja je prvi put svjetlo dana ugledala 1995. godine, a čije su autorice njegova majka Maja i sestra Gaby, povod su razgovora s njezinim dobrim duhom kojem je ta poveznica Imotskog i Rijeke okosnica života. Harry knjigu iz torbe vadi kao dragocjenost, jer to ona i jest, odjenuta u tvrdi plastični omot poput laptopa, tableta ili nekog najnovijeg skupocjenog gadgeta.
Imotska torta
Tijesto: 250 g brašna, 100 g maslaca, 2 žlice šećera, 3 žumanjka, 2 dl prošeka, prašak za pecivo (na vrh noža)
Zamijesi se mekano tijesto od svih sastojaka i pusti malo stajati.
Krema: 7 jaja, 500 g šećera, 500 g bajama, ribana kora od limuna, ribana kora od naranče, 2 vanilin šećera, 2-3 žlice maraskina, 1 žlica ruma, 1/2 žličice cimeta, naribani oraščić, mljeveni klinčići, miris bajama gorkića (ekstrakt bittermandel)
Jaja i šećer se lagano miješaju kuhačom. Dodaju se poprženi i mljeveni bajami i svi ostali sastojci. Tijesto se razvalja na 1/2 cm debljine. Njime se obloži štanap za tortu, koji je plići od običnog i napuni kremom. Odreže se preteklo tijesto s rubova štanpa. Ostatak tijesta jednako se razvalja na istu debljinu i rodelom se izreže na trake široke 2 cm. Trake slažemo na tortu razmaknuto uzduž i poprijeko, da se dobije gradelada. Na križanjima traka vrhom noža napravi se rupica u koju se ubode oguljeni bajam. Torta se stavlja peći u zagrijanu pećnicu. Peče se 120 minuta na 150 C.
Tvrdi uvez, sjajne fotografije i majstorski tisak riječke Grafike Zambelli sugeriraju da u rukama držite monografiju nekog od reprezentativnih likovnih umjetnika. Uostalom, »Imotski na pjatu« kuharica je samo po tome što su dio njezinog sadržaja i recepti.
Tvrd povez,ilustrovana,188.str.,21.cm
Knjiga u PERFEKTNOM stanju,
NOVA
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
SKADARLIJA
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Serbia
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 11000 BEOGRAD, Serbia, Serbia
-
- Oglas objavljen
- 27.12.2024. u 09:55
- Do isteka još
- Oglas prikazan
- 780 puta
SKADARLIJA
Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Serbia
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
- Adresa: 11000 BEOGRAD, Serbia, Serbia
-