Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Ericsson T28s NOVO!!!
  • Ericsson T28s NOVO!!!
  • Ericsson T28s NOVO!!!
  • Ericsson T28s NOVO!!!
  • Ericsson T28s NOVO!!!
  • Ericsson T28s NOVO!!!
  • Ericsson T28s NOVO!!!

Ericsson T28s NOVO!!!

Cijena
99,54 €
Šifra oglasa: 27664300

Osnovne informacije

Lokacija
Primorsko-goranska, Opatija, Vrutki
Stanje
novo

Opis oglasa

Prodajem novi Ericsson T28s sa usb punjačem.

Made in Sweden & UK.

Davne 1999. godine kada Ericsson još uvijek nije bio u braku sa Sonijem, predstavljen je Ericsson T28s, najlaksi i najtanji premium mobitel sa puno novina za svoje vrijeme.

T28s bio je prvi telefon u kojem se pojavila litijum-polimerska baterija koja i danas napaja mnoge uređaje sa Androidom a u jednom momentu je držao i titulu najprodavanijeg telefona u SAD-u. Uspjeh je zabilježio i kod nas, a vremenom je postao jedan od kolekcionarima omiljenih modela i zaradio status legende.

Od tada je prošlo 15 godina, a telefoni su tokom tog perioda ostvarili veliki napredak u svim poljima. Tako smo dobili ekrane u boji i na dodir, Wi-Fi, Bluetooth, Android sistem i sve što jedan telefon čini smartfonom, lista je jako duga.

Međutim, neka polja i nisu baš bezbolno prošla evoluciju. U nekim ključnim poljima legendarni Ericsson T28s uspijeva nadmašiti svoje nasljednike i to je spreman da dokaže.

1. Trajanje baterije

Može li baterija u vašem Androidu izdržati 4 dana intenzivne upotrebe? Teško. Međutim, našem Ericssonu to donosi osmijeh na lice jer njegova baterija to može. Ako vam ni to nije dovoljno, Ericsson je proizvodio i baterije sa duplo većim kapacitetom koje su mogle izdržati i preko 7 dana.

2. Vidljivost ekrana na dnevnom svjetlu

Ericsson T28s zbog svog monohromatskog ekrana zadržava vidljivost u svim svjetlosnim uslovima, a podešavanja osvjetljenja su sasvim nepotrebna, dok je na vašem smartfonu potrebno pojačavanje osvjetljenja skoro do kraja.

3. Uvijek identično funkcionira

Android je jako kompleksan operativni sistem koji ima mnoštvo mogućnosti i zahtijeva mnogo resursa za svoje funkcioniranje, te funkcionira na principu da se aplikacije sa kojima je rad završen ne zatvaraju nego minimiziraju i nastavljaju svoj rad u pozadini. Zbog kompleksnosti samog sistema, ponekad se dešavaju usporenja, greške u radu, manjak RAM-a itd, nakon čega je uređaj potrebno restartirati, tj. isključiti pa uključiti.

Ericssonu T28s restartiranje je nepoznat pojam, a sistem uvijek funkcionira isto bez obzira na uvijete.

4. Rad sa kontaktima bez učešća memorije telefona

Danas neki Android proizvođači ukidaju mogućnost rada sa kontaktima bez prethodnog kopiranja na memoriju telefona. Ericssonu T28s to ne treba, kontakti se mogu uredno organizirati na samoj SIM kartici a učešće memorije telefona nije potrebno, da ne spominjemo sinhronizacije sa raznim računima.

Ironično je da je jedan od proizvođača na koje se odnosi prva rečenica ovog paragrafa upravo Sony, koji je poslije toga sarađivao u zajedničkom poduhvatu sa Ericssonom pod brendom Sony Ericsson da bi kasnije izvršio njegovu akviziciju.

Proizvođači poput HTC-a i LG-a svojim korisnicima dopuštaju direktan rad sa kontaktima iz SIM kartice bez učešća memorije telefona ili sinhronizacija.

5. Rad sa SMS porukama bez učešća memorije telefona
ericsson t28s 4 poruke

Ako želite vaše SMS poruke i dalje čuvati na SIM kartici bez prethodnog snimanja na memoriju telefona, Ericsson T28s će taj zadatak bez problema obaviti. Na Androidu se sve SMS poruke prvo čuvaju u memoriju telefona pa ih kasnije korisnik može razvrstavati negdje drugo.

6. Alarm se aktivira i kad je uređaj ugašen

Da biste se sutra probudili na vrijeme radi odlaska na posao, na Ericssonu je dovoljno namjestiti alarm i ugasiti uređaj preko noći da ne bi nepotrebno crpio bateriju. Kada dođe vrijeme buđenja, T28s će se sam probuditi i aktivirati alarm. Sa Android uređajima situacija je malo drukčija. Ako uradite isto kao sa T28s, šanse su vrlo visoke da ćete prespavati jer se alarm neće aktivirati jer Android uređaj mora biti upaljen da bi se alarm aktivirao i tako preko noći pomalo koristio bateriju. Izuzetak su Android uređaji sa MediaTek MTK čipsetom koji imaju opciju paljenja u određeno vrijeme.

7. Propušteni poziv ili poruka može se vidjeti bez aktiviranja uređaja

Sa Ericssonom T28s dovoljan je pogled na displej za pregled notifikacija o propuštenim pozivima i porukama. Iako dosta Android uređaja ima lampicu za notifikacije, ne znate koja vrsta notifikacije je u pitanju dok ne aktivirate ekran uređaja. Na Ericssonu T28s, tip notifikacije se može odmah vidjeti bez ikakvog aktiviranja.

8. Brže uspostavljanje i završavanje poziva

Usporedili smo naš Ericsson T28s sa Sony Xperia M2 i ispostavilo se da je T28s brži u uspostavljanju i završavanju poziva od svog puno mlađeg rođaka.

9. Manje šanse propuštanja poziva ili poruke

Dok na modernim uređajima propuštanje obavijesti zbog nedovoljno glasnog zvučnika ili nedovoljno jake vibracije nije rijetkost, sa T28s je to skoro nemoguće. Zvučnik je zbog svojih monofonih melodija i više nego dovoljno jak te se čuje prilično daleko, a vibaciju je teško ne osjetiti.

10. Podsjetnik minuta tokom poziva

Naš T28s vas u toku poziva može kratkim suptilnim zvukom podsjećati na proticanje svake minute poziva. Kad prođe 60 sekundi, T28s pustit će suptilni zvuk koji sugovornik neće čuti, isto će se dogoditi za narednih 60 sekundi, pa još 60 itd. ovo je prilično korisno jer vas tjera na oprez da na poziv ne potrošite više sa računa nego što želite.

S druge strane, telefonima s androidom za to treba aplikacija koja mora raditi u pozadini, s tim da aplikacija može nepravilno funkcionirati ako RAM memorija uređaja bude popunjena do kraja pa je sistem primoran isključiti određene aplikacije, među kojima može biti i ta.

11. Duži vijek trajanja uređaja

Sviđalo se nekome ili ne, činjenica je da suvremeni telefoni imaju mnogo kraći vijek trajanja od telefona iz generacije kojoj pripada T28s.

Karta

CraftmanSC

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
02.10.2020. u 22:59
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
2939 puta

CraftmanSC

Svi oglasi ovog oglašivača