• Dražen Tetec, ulje na staklu, Srne, 20x20 cm, 1992.
  • Nemoj propustiti priliku!

Dražen Tetec, ulje na staklu, Srne, 20x20 cm, 1992.

Cijena
10 €
Šifra oglasa: 37816823

Osnovne informacije

Lokacija
Koprivničko-križevačka, Koprivnica, Dubovec
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Bez okvira.
Prodaje se iz privatne kolekcije.
Dostava moguća na području Koprivnice.

098/545-755

o o o

Biografija:
DRAŽEN TETEC jedan je od najmlađih predstavnika Hlebinske škole koji se uspio etablirati, pa i zadobiti status samostalnog umjetnika. U vrijeme kad naiva dostiže svoje vrhunce, Tetec tek proživljava svoje djetinjstvo, a slikati počinje početkom 1990-ih. Tetec je pred sobom imao cijelu plejadu slikara na koje se mogao osloniti, a najviše savjeta primao je od Josipa Generalića. U Tetecovim radovima prepoznat ćemo i modificirane elemente kovačićevskog stila u oblikovanju nebeskih prostranstava s eteričnim kružnim formama oblaka koji teže rasplinjavanju, rastvaranju; u kompozicijskom planiranju slika kroz mnoštvo gusto „naseljenih“ planova; u blago grotesknim fizionomijama nerealnih proporcija s čestim gubljenjem jasne granice između muškosti i ženstvenosti koja će se jedva nazirati iza grube vanjštine napaćenih žena; u razgranatim krošnjama stabala…
Utjecaj velikana Ivana Generalića još je presudniji – na njegovim temeljima Tetec će graditi vlastite kompozicije s jasno izraženom društvenom kritikom. Kritička promišljanja navest će ga i na kritiziranje religioznih dogmi koje u tradicionalnoj naivi ostaju u većini slučajeva netaknute.

DRAŽEN TETEC rođen je 24. siječnja 1972. godine u Koprivnici. Odrastao je i živi u Hlebinama gdje je završio osmogodišnju školu. Prva ulja na staklu nastaju 1991. godine. Nakon prve grupne izložbe, 1992. godine u Galeriji Hlebine počinje plodonosna suradnja s Josipom Generalićem koji ga poučava ostvarivanju vlastitog i jedinstvenog izražavanja na staklu. Njegova ulja na staklu i platnu te crteži tušem nalaze se u brojnim privatnim i galerijskim zbirkama. Živi i stvara u Hlebinama.

Karta

gogen001

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  Koprivničko-križevačka, Hrvatska
Oglas objavljen
24.09.2024. u 18:29
Do isteka još
Oglas prikazan
116 puta

gogen001

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  Koprivničko-križevačka, Hrvatska

Povezani oglasi