Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Po Dali'-u 1
  • Po Dali'-u 1

Po Dali'-u 1

Cijena
66,36 €
Šifra oglasa: 4450668

Osnovne informacije

Lokacija
Koprivničko-križevačka

Opis oglasa

Sv. Ivan od Križa

akvarel

44x26 cm

Španjolski mistik iz 16. st. sveti Ivan od Križa je imao viziju koju je prenjeo na papir. On je izveo raspeće iz neobičnog kuta i kada je Salvador Dali vidio taj crtež, on ga je bio nadahnuo. Krist sv Ivana od Križa je rezultat.

Točka gledišta-
Vidjeli smo mnoge slike raspeća, ali nikada nije jednu iz ove perspektive, zar ne? "Uobičajena raspeča prikazana su iz točke promatranja štovatelja, ali Dali je jedinstven. On je prikazao svoje raspeće s "Božje točke gledišta!"

To je kao Bog gleda na svoga Sina, nakon što je "misija ostvarena." Ova perspektiva služi također i drugoj svrsi; s obzirom da je to Božji pogled, vidimo Isusa kao mosta između Boga i smrtnog svijeta, zastupanog u tom pejzažnom nastavku. Ova slika je nadrealna, jer Dali je pomiješao dva perspektivna kuta. Pejzaž je na razini našeg pogleda, umjesto da prati kut križa i prikazanog sa ptičje-perspektive na Golgoti.

Geometrija i njen značaj-
Ova slika, gledana iz daljine, poprimit će oblik pješčanog sata, što bi moglo značiti vrijeme: obrnuti trokut za raspeče i uspravan jedan uzrokovanim osvjetljenjem u podnožju. Što na neki način uravnotežuje kompoziciju.

Krist i križ čine trokut Presvetog Trojstva, s Kristovim glavo kao krugom u središtu trokuta, koji se proteže, što znači da On ili Njegov čin je središte i smisao svega u svemiru, on je sve što vam je potrebno za ostvarenje. Sa streliom koja ukazuje na Zemlji, što znači da je to Božji dar čovječanstvu.



Bingham D.

DaniloBingham

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
25.02.2014. u 16:11
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
2150 puta

DaniloBingham

Svi oglasi ovog oglašivača