Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Sjeme crnog sljeza - Malva sylvestris mauritanicus 'Windsor Castle'

Sjeme crnog sljeza - Malva sylvestris mauritanicus 'Windsor Castle'

Cijena
1,33 €
Šifra oglasa: 13553090

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb

Opis oglasa

Prodajem sjeme crnog sljeza 'Windsor Castle'. To je sorta koja je prepuna prekrasnog ljubičastog cvijeća većeg nego kod uobičajenog, korovnog sljeza. Naraste preko metra, i u nekim slučajevima mu treba kolac za potporanj, inače jako nezahtjevan i uzgojiti ga može svatko.
Inače, crni sljez se smatra jako ljekovitom biljkom, poznatom po lijekovitim svojstvima za pluća i dišni sustav, no lišće pomaže i kod uboda kukaca. Mlado lišće crnog sljeza je jestivo i ukusno u varivu, koje je kod ove sorte puno izdašnije nego kod malog sljeza. Stvara mnoštvo sjemenki, koje su mi višak u mom malom permakulturnom vrtu i zato ih tu prodajem. U polikulturi i na rubovima gredica služi kao odlična biljka za privlačenje dobronamjernih kukaca, poput pčela. Osim toga, mlado lišće sljeza je jestivo i ukusno u povrtnom varivu (mišanca). Jestivi su i nedozreli plodovi.. Sljez i neven se slažu u polikulturi, te su na taj način jako privlačni ljudskom oku (kontrast žute i ljubičaste).. Osim ljudima, zajedno su privlačni i pčelama.

Cijena sjemenskog paketa od minimalno 50 sjemenki je 10 kn i sadrži sažete upute za uzgoj. Poštarinu plaćate sami.

Otvoren sam i za sjemenske razmjene.

Pogledajte ostale oglase prije naručivanja, na veće količine sjemenskog i sadnog materijala dobijate popust. Otvoren sam i za sjemenske razmjene.

Javiti se na mobitel 0976290854 ili email zoric150@gmail.com.

thePinkDoctor

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
04.02.2015. u 11:03
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
690 puta

thePinkDoctor

Svi oglasi ovog oglašivača