Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Salata rimska/ Hrskava / Nije gorka / Domaće sjeme
  • Salata rimska/ Hrskava / Nije gorka / Domaće sjeme
  • Salata rimska/ Hrskava / Nije gorka / Domaće sjeme

Salata rimska/ Hrskava / Nije gorka / Domaće sjeme

Cijena
1,06 €
Šifra oglasa: 10694194

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala

Opis oglasa

Rimska salata ( nije gorka ).

Pakiranje: 200 sjemenki.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog i ljekovitog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-povrca/

Duguljasta, oblikuju ju izdužene (konične) glavice, listovi su zeleni, žutozeleni, tamno zeleni, dosta hrskavi. Uzgajaju se razni tipovi ove vrste salate od malih (baby) salata veličine 10 cm, preko patuljastih veličina oko 15 cm do srednjih veličina oko 20 cm. Kod nas se koriste u manjoj mjeri nego salate glavatice. Pakira se u prozirne vrečice i vrlo je atraktivna za prodaju u supermarketima. Nije gorka. Sije se tijekom cijele godine na otvorenom i u plasteniku.


Salata je lisnato povrće, skoro neizostavni dio dnevnog obroka. Kako praktički 95 % salate čini voda, to je i njezina energetska vrijednost sukladna tome i iznosi oko 65 kJ/100 g. No to nikako ne umanjuje njezinu hranjivu vrijednost, jer obiluje dragocjenim mineralima i vitaminima.

Od mineralnih tvari najviše ima kalcija, željeza i magnezija a od mikroelemenata joda, mangana, bakra, kobalta, nikla i silicija. Od vitamina sadrži najviše vitamina C (24 mg/100 g) pa karotina, gotovo sve vitamine B grupe te vitamin E. Najvredniji ljekoviti sastojak salate je njezin mliječni sok koji sadrži tvar laktukarij, koji ublažava boli, smiruje i osigurava miran san.

Postoji bezbroj sorti koje dijelimo po obliku rozete, po obliku lista, po boji, po strukturi lista, po klimatskim zahtjevima i sl.

Salata je biljka skromnih zahtjeva na toplini. Klije već na temperaturi od 3,5oC. Kod temperatura tla iznad 20oC klijavost je znatno umanjena. Kako bi se u ljetnim mjesecima izbjeglo smanjeno klijanje, treba sjeme u prohladnoj prostoriji prednaklijati.

Sije se 4 - 5 tjedana prije presađivanja. Presađuje se kada su razvijene 4 - 6 lista, na istu dubinu, na kojoj je presadnica izrasla. Presađivati je najbolje pred večer u navlaženu zemlju.

Nakon presađivanja potrebno je presadnice zalijevati.




Sjeme iz naše ponude je domaći uzgoj. U proizvodnji se baziramo isključivo na prirodnoj prihrani biljaka kao što su npr. gavez i kopriva.
Svake sezone sjeme se ručno prikuplja, čisti i priprema u paketiće, te deklaracijom plombira. Fotografije našeg uzgoja nalaze se na našoj internet stranici pod sekcijom Galerija.

Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.



-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.

Karta

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine
Oglas objavljen
10.06.2021. u 16:03
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
6494 puta

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine