Osnovne informacije
- Lokacija
- Osječko-baranjska, Osijek, Retfala
- Vrsta
- Kelj pupčar
Opis oglasa
Pakiranje: 50 sjemenki.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-ukrasnog-bilja/
Ako smo se odlučili baviti proizvodnjom povrća, cilj nam je zasigurno uspješna i profitabilna proizvodnja sa kvalitetnim proizvodima koji će zadovoljiti potrošače povrća.
Proizvodnjom povrća može se iskoristiti svaki mm površine, na istoj površini uz dobar plan i plodored moguće je imati najmanje dvije, a čak i tri proizvodnje tijekom godine.
Uspjeh proizvodnje povrća ovisi o znanju proizvođača, odnosno o njegovom poznavanju tehnologije proizvodnje i sljedećih nekoliko važnih čimbenika:
pravilnom izboru vrste i sorte povrća
odabiru i pripremi tla
pravilnom navodnjavanju
Nije dovoljno kupiti vrećice sa sjemenom, istresti sjemenke u neku zemlju, zaljevati i očekivati bujni povrtnjak prepun plodova. Da je tome tako , svi bi imali svoje prepune povrtnjake i trgovina povrćem ne bi postojale.
Sjeme koje imamo u ponudi je naše domaće sjeme povrća koje se ne uzgaja intenzivno, svoje povrće ne prskamo pesticidima.
Ovisno o vrsti povrća, čekamo kraj zriobe, plodove čistimo, odvajamo i sjemenke sušimo na suncu.
Svaku sortu sjemena koju imamo u ponudi i sami koristimo u proizvodnji.
Supstrat za sjetvu kao i samo tlo u koje sadimo povrće najbitnija su i polazišna točka u povrtlarstvu. Za sjetvu preporučujemo koristiti isključivo supstrate za sjetvu, ne vrtnu zemlju i ne zemlju za cvijeće koja zadržava veliku količinu vlage. Supstrat mora biti propustan jer vlaga izaziva trulež sjemena i plijesan kao i pojavu organizama koji se hrane sjemenom. Ovo je u sjetvi najčešća greška kod povrtlara početnika.
VLAGA U KLIJALIŠTU
Uz supstrat vlaga je najveći neprijatelj sjemena kao i klijancima. Vlaga mora biti optimalna, ne preporučujemo polijevanje otvorenom vodom već prskalicom, voda bi trebala biti sobne temperature i odstajala.
SVJETLOST
Svjetlost i toplina su čimbenici koji utječu na klijanje i rast povrtnica. Ovdje ne mislimo na umjetnu toplinu (centralno grijanje…) jer ona nepovoljno utječe na razvoj i isušuje, već na prirodnu toplinu sunca. Uvijek sjeme koje naklijavate držite na što više prirodne svjetlosti kako se klijanci ne bi „izdužili“ , tada su oni nekvalitetni i najčešće ugibaju.
PRIPREMA TLA SADNJU
Zašto je važno duboko jesensko oranje?
Oranjem na površinu iznosimo iz tla sjeme korova i štetnike koji se pod utjecajem niskih zimskih temperatura uništavaju. Zaoravamo žetvene ostatke koji svojom razgradnjom obogaćuju tlo. Izmrzavanje pooranog tla tijekom zime omogućuje dobru pripremu tla za sjetvu u proljeće.
Sjeme iz naše ponude je domaći uzgoj. U proizvodnji se baziramo isključivo na prirodnoj prihrani biljaka kao što su npr. gavez i kopriva.
Svake sezone sjeme se ručno prikuplja, čisti i priprema u paketiće, te deklaracijom plombira. Fotografije našeg uzgoja nalaze se na našoj internet stranici pod sekcijom Galerija.
Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.
Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR
Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-ukrasnog-bilja/
Ako smo se odlučili baviti proizvodnjom povrća, cilj nam je zasigurno uspješna i profitabilna proizvodnja sa kvalitetnim proizvodima koji će zadovoljiti potrošače povrća.
Proizvodnjom povrća može se iskoristiti svaki mm površine, na istoj površini uz dobar plan i plodored moguće je imati najmanje dvije, a čak i tri proizvodnje tijekom godine.
Uspjeh proizvodnje povrća ovisi o znanju proizvođača, odnosno o njegovom poznavanju tehnologije proizvodnje i sljedećih nekoliko važnih čimbenika:
pravilnom izboru vrste i sorte povrća
odabiru i pripremi tla
pravilnom navodnjavanju
Nije dovoljno kupiti vrećice sa sjemenom, istresti sjemenke u neku zemlju, zaljevati i očekivati bujni povrtnjak prepun plodova. Da je tome tako , svi bi imali svoje prepune povrtnjake i trgovina povrćem ne bi postojale.
Sjeme koje imamo u ponudi je naše domaće sjeme povrća koje se ne uzgaja intenzivno, svoje povrće ne prskamo pesticidima.
Ovisno o vrsti povrća, čekamo kraj zriobe, plodove čistimo, odvajamo i sjemenke sušimo na suncu.
Svaku sortu sjemena koju imamo u ponudi i sami koristimo u proizvodnji.
Supstrat za sjetvu kao i samo tlo u koje sadimo povrće najbitnija su i polazišna točka u povrtlarstvu. Za sjetvu preporučujemo koristiti isključivo supstrate za sjetvu, ne vrtnu zemlju i ne zemlju za cvijeće koja zadržava veliku količinu vlage. Supstrat mora biti propustan jer vlaga izaziva trulež sjemena i plijesan kao i pojavu organizama koji se hrane sjemenom. Ovo je u sjetvi najčešća greška kod povrtlara početnika.
VLAGA U KLIJALIŠTU
Uz supstrat vlaga je najveći neprijatelj sjemena kao i klijancima. Vlaga mora biti optimalna, ne preporučujemo polijevanje otvorenom vodom već prskalicom, voda bi trebala biti sobne temperature i odstajala.
SVJETLOST
Svjetlost i toplina su čimbenici koji utječu na klijanje i rast povrtnica. Ovdje ne mislimo na umjetnu toplinu (centralno grijanje…) jer ona nepovoljno utječe na razvoj i isušuje, već na prirodnu toplinu sunca. Uvijek sjeme koje naklijavate držite na što više prirodne svjetlosti kako se klijanci ne bi „izdužili“ , tada su oni nekvalitetni i najčešće ugibaju.
PRIPREMA TLA SADNJU
Zašto je važno duboko jesensko oranje?
Oranjem na površinu iznosimo iz tla sjeme korova i štetnike koji se pod utjecajem niskih zimskih temperatura uništavaju. Zaoravamo žetvene ostatke koji svojom razgradnjom obogaćuju tlo. Izmrzavanje pooranog tla tijekom zime omogućuje dobru pripremu tla za sjetvu u proljeće.
Sjeme iz naše ponude je domaći uzgoj. U proizvodnji se baziramo isključivo na prirodnoj prihrani biljaka kao što su npr. gavez i kopriva.
Svake sezone sjeme se ručno prikuplja, čisti i priprema u paketiće, te deklaracijom plombira. Fotografije našeg uzgoja nalaze se na našoj internet stranici pod sekcijom Galerija.
Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.
Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR
Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.
Karta
Napomena: Prikazana je približna lokacija
Kuća-biljaka
Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
- Adresa: Osječko-baranjska, Hrvatska
- Web adresa: http://www.planthouse.hr
- E-mail: info@planthouse.hr
- Oglas objavljen
- 25.04.2024. u 11:04
- Do isteka još
- do prodaje
- Oglas prikazan
- 699 puta
Kuća-biljaka
Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
- Adresa: Osječko-baranjska, Hrvatska
- Web adresa: http://www.planthouse.hr
- E-mail: info@planthouse.hr