Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Aubrieta mix / Sjeme
  • Aubrieta mix / Sjeme
  • Aubrieta mix / Sjeme
  • Aubrieta mix / Sjeme
  • Aubrieta mix / Sjeme

Aubrieta mix / Sjeme

Cijena
0,93 €
Šifra oglasa: 17808568

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala

Opis oglasa

Pakiranje: cca 15 sjemenki.
Kompletnu ponudu naših povrtnica, začinskog, ljekovitog i ukrasnog bilja možete pogledati direktno na linku:
https://planthouse.hr/kategorija-proizvoda/sjeme/sjeme-ukrasnog-bilja/

Niska trajnica jastučasta rasta, koja u travnju i svibnju bujnom cvatnjom resi kamenjare ili druge površine, tarčuka je ili plavi jastučac, kako se katkad naziva u našoj popularnoj vrtlarskoj literaturi. No ona je dekorativna i nakon cvatnje jer joj gotovo cijele godine izbija sivozeleno, uglavnom zimzeleno lišće. Znanstveno joj je ime Aubrieta, a pripada porodici krstašica (Brassicaceae ili šire shvaćene Cruciferae). Neki je autori pišu Aubrietia, a potkraj 19. stoljeća čak je zabilježeno ime Aubriella.

Narodno ime tarčuka rjeđe se upotrebljava češće je nazivaju aubrijecija ili aubrijeta, odnosno obrijeta. Latinsko ime je toj biljci dao Adnson (iako se zasluga pripisuje i De Candolleu), u čast Claudea Aubrieta, francuskog slikara, pisca i botaničara koji je rođen 1665. u mjestu Chálons-sur-Marne, a umro u Parizu 3. prosinca 1742. (prema nekim autorima 1743.). Aubriet je poznat kao slikar botaničkih i zooloških motiva. Ilustrirao je mnoga prirodoznanstvena djela slikajući cvijeće, leptire, školjke, ribe i ptice.

Od ožujka 1700. do lipnja 1702. pratio je poznatog botaničara Josepha Pittona Tourneforta na njegovim istraživačkim putovanjima po Grčkoj, Italiji, Maloj Aziji i Perziji, u potrazi za novim, još neopisanim biljkama. Rodu Aubrieta pripada nekoliko samoniklih vrsta koje su prirodno rasprostranjene u planinskim dijelovima Hrvatske, Grčke, Italije, Rumunjske i Male Azije. U srednju Europu prenesene su 1710.


Poklon pakiranja šaljemo uz svaku narudžbu. Poklon paketiće šaljemo prema našem izboru ovisno o sezoni. To je naš mali doprinos kako bi obogatili Vaš vrt.




-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.

Karta

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine
Oglas objavljen
11.01.2022. u 09:19
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
13312 puta

Kuća-biljaka

Svi oglasi ove trgovine