Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Allium giganteum - gigantski ukrasni luk
  • Allium giganteum - gigantski ukrasni luk
  • Allium giganteum - gigantski ukrasni luk

Allium giganteum - gigantski ukrasni luk

Cijena
1,33 €
Šifra oglasa: 35451395

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Bosutsko naselje

Opis oglasa

Prodajem lukovice gigantskog ukrasnog luka. Lukovice su od višegodišnje sadnje, nedavno izvađene i osušene te spremne za sadnju.

Lukovice prodajem pojedinačno 1 kom za 10 kn ili u paketima od 10 kom za 80 kn.

Prodaja ide putem pošte - plaćanje pouzećem, slanje tiskom uz uplatu na račun (u oba slučaja poštarinu plaća kupac) ili osobno na području Osijeka.


Za dodatne upite i dogovore zovite na navedeni broj ili se javite putem maila!


INFO

- SADNJA I UZGOJ UKRASNOG LUKA
Najveća je vrsta cvjetova iz ovog roda, a potječe iz Srednje Azije. Nakon što je 1883. godine otkrivena, vrlo brzo se dalje raširila Europom. Njezina visina može ići i do 1,5 m, a cvjeta od lipnja do kolovoza cvjetovima zamamne ljubičaste boje čiji promjer doseže 10 cm.
Ukrasni luk je vrtna ukrasna biljka koja se može saditi samostalno ili u grupi u vrtovima, okućnicama ili u kamenjarima.
Može se saditi iz lukovica koje biljka sama proizvodi. Lukovicu posadite u zemlju u jesenskim mjesecima, dobro je zalijte i pričekajte proljeće kada će započeti vegetacija i cvatnja. Dubina sadnje trebala bi biti tri puta veća od veličine lukovice.
Ukrasni luk posađen iz lukovice cvjeta već za godinu dana.
Ukrasnom luku najviše odgovaraju sunčani dijelovi za rast i cvjetanje, iako neke vrste mogu rasti i u blagoj sjeni. No, s obzirom na to da kratko cvatu, osigurajte im što više sunca. Nakon prvog cvjetanja, otporne su na sušu. Pripazite da tlo u kojem uzgajate ukrasni luk ne bude suviše natopljeno vodom jer će u tom slučaju korijen istrunuti.
Ukrasni luk traži umjereno zalijevanje. Čim primijetite da je zemlja suha, obavezno ga zalijte u ranim jutarnjim satima. Povećane potrebe za vodom ima tijekom razvoja cvijeta pa ako izostanu kiše, slobodno ga malo obilnije zalijte.
Uz redovito zalijevanje, ukrasni luk traži i redovitu prihranu. Preporučuje se gnojidba jednom u dva tjedna razrijeđenim tekućim gnojivom.

- Održavanje
U jesenskim mjesecima luk koji uzgajamo u teglama unosimo u zatvoreno, a onaj koji raste u vrtu zaštitimo folijom od hladnoće. Osim folije, poslužit će i sitne grančice i lišće kao adekvatna zaštita od niskih temperatura.
U ljepoti ukrasnog luka možete uživati i tijekom zimskih mjeseci. Odrežite nekoliko cvjetova prije završetka cvatnje, osušite ih držite u vazi uz kombinaciju drugog suhog cvijeća.

Karta

Oglas objavljen
14.10.2021. u 10:38
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1262 puta