Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN
  • Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN

Knjiga EUROPA I SREDOZEMLJE U SREDNJEM VIJEKU, GOLDSTEIN i GRGIN

Cijena
29,90 €
Šifra oglasa: 39798609

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Trešnjevka - Sjever, Trešnjevka
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodajem knjigu „Europa i sredozemlje u srednjem vijeku", autori Ivo Goldstein i Borislav Grgin,

jezik: hrvatski,
povijesne karte: Ivo Goldstein,
broj stranica: 535,
uvez: tvrdi uvez,
format: 17 x 24 cm,
izdavač: Novi Liber, Zagreb,
godina izdanja: 2006.

Knjiga je odlično uščuvana i u izvrsnom stanju, na zahtjev šaljem i dodatne fotografije.
Preuzimanje na adresi u Zagrebu, a za ostatak Hrvatske šaljem poštom ili preko Tisak kioska tj. kako se već dogovorimo.
Postoji mogućnost slanja u inozemstvo.
Obećajem vrhunsko pakiranje i zaštitu knjige kako bi se ista zaštitila, a izbjeglo oštećenje prilikom transporta i tijekom uobičajene manipulacije pošiljke.
Plaćanje uplatom na tekući račun ili pri primopredaji.
Kontaktirati me molim Vas možete u inbox i/ili na +385 99 230 94 15, pogledajte i druge moje oglase, hvala lijepa.

Kratak opis:
Knjiga sveučilišnih profesora zagrebačkog Filozofskog fakulteta Ive Goldsteina i Borislava Grgina predstavlja prvi sustavni i cjeloviti pregled povijesti europskog i mediteranskog područja od 4. do kraja 15. stoljeća koji su napisali hrvatski autori. U razdoblju koje su autori temeljito obradili nalaze se začeci svih današnjih europskih nacija i većine europskih država, što čitatelju omogućava bolje razumijevanje i korijene današnjih političkih, društvenih i socijalnih procesa.

Ivo Goldstein (1958.), historičar i diplomat, zaposlen je od 1980. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je napredovao do zvanja redovnog profesora u trajnom zvanju (2007.). U prvom dijelu karijere bavio se bizantologijom i hrvatskom poviješću srednjega vijeka, ponajprije ranim srednjim vijekom, kao i poviješću Židova u Hrvatskoj, a od sredine devedesetih i različitim aspektima hrvatske povijesti 20. stoljeća. Bio je na tri duža studijska boravka (stipendije) u inozemstvu: 1981./1982. u Parizu, na Ecole des Hautes Etudes en sciences sociales, 1987./1988. u Ateni i 2011. na Imre Kertész Kolleg Friedrich Schiller Universitäta u Jeni. Bio je predsjednik Savjeta Filozofskog fakulteta, pročelnik Odsjeka za povijest i predstojnik Zavoda za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta, osnivač je i prvi predsjednik Hrvatskog bizantološkog društva, osnivač studija judaistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, prvi predstojnik katedre te osnivač i prvi ravnatelj Instituta Moses Mendelssohn pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu (2012.).

Goldsteinov bogati opus sastoji se od dvadesetak knjiga i dvjestotinjak znanstvenih i stručnih radova objavljenih u zemlji i inozemstvu. O hrvatskom srednjem vijeku, posebno s obzirom na bizantsku komponentu hrvatske povijesti, objavio je knjige Bizant na Jadranu 6.-9. stoljeće (Zagreb, 1992.), Hrvatski rani srednji vijek (Zagreb, 1995.) i Hrvati, hrvatske zemlje i Bizant (Zagreb, 2003.). Hrvatska povijest (2003.) imala je po tri hrvatska i engleska izdanja te slovensko i albansko. Obimna Hrvatska 1918.-2008. (Zagreb, 2008.) na početku je pregled/sinteza hrvatske povijesti 20. stoljeća. Slijedila su proširena i dopunjena izdanja pojedinih dijelova te knjige. O povijesti Židova u Hrvatskoj napisao je Holokaust u Zagrebu (sa Slavkom Goldsteinom, 2001., američko izdanje 2015.) te knjige Židovi u Zagrebu 1918-1941 (2004.) i Zagreb 1941-1945 (2011.). Preveo je i prilozima te komentarom opremio traktat Theodora Herzla Židovska država (2011.), temeljni programatski tekst cionističkog pokreta. Sa Slavkom Goldsteinom objavio je knjigu Jasenovac i Bleiburg nisu isto (2011.) i knjigu Tito (2015.; slijedilo je slovensko i srpsko izdanje). S Vladimirom Anićem autor je Rječnika stranih riječi(1999.) te suautor Hrvatskog enciklopedijskog rječnika (2002.).

Goldstein je bio veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj i pri UNESCO-u (2013.–2017.).

Urednik je većeg broja izdanja Zavoda za hrvatsku povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Židovske općine Zagreb, Židovske zajednice Bet Israel i Novog Libera.

Dobitnik je Nagrade grada Zagreba 2005. godine za ukupni znanstvenoistraživački doprinos te posebno za knjigu Židovi u Zagrebu 1918-1941. Odlikovan je 2007. godine Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za ukupni znanstveni doprinos.

-

Borislav Grgin (Koprivnica, 10. veljače 1965.), povjesničar.

Rođen je 1965. godine. Na studiju povijesti i arheologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1989. godine. Od 1990. zaposlen je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Godine 1993. obranio je u Zagrebu magistarski rad. U akademskoj godini 1993/1994 pohađao je interdisciplinarni poslijediplomski studij iz srednjovjekovnih studija (Medieval Studies) na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti, gdje je 1994. obranio drugu magistarsku radnju. Godine 1998. obranio je doktorsku disertaciju.

Od listopada 2003. predstojnik je Katedre za svjetsku povijest u srednjem vijeku. Od 2004. do 2010. bio je glavni urednik časopisa Radovi Zavoda za hrvatsku povijest. U akademskim godinama 2006/2007 i 2007/2008 bio je pročelnik Odsjeka za povijest i predstojnik Zavoda za hrvatsku povijest.
Godine 2008. izabran je u zvanje redovitog profesora. Bavi se poviješću srednjovjekovne Hrvatske i Dalmacije u kasnom srednjem vijeku, posebice ugarsko-hrvatskim vezama i utjecajima vladarskih krugova u Budimu na hrvatske zemlje.

Dobitnik je Državne nagrade za znanost za 2007. za popularizaciju i promidžbu znanosti, iz područja humanističkih znanosti, s knjigom Rumunjske zemlje u srednjem i ranom novom vijeku.

Grgin o ovoj knjizi:
U našem nastavnom radu na Katedri za svjetsku povijest u srednjem vijeku koji je počeo još 1980.(odnosno 1989) stalno smo se suočavali s činjenicom da je ispitna literatura vrlo raznorodne kvalitete, stručne usmjerenosti te razine informativnosti. Kako nema ni priručnika u inozemstvu koji bi o svjetskoj povijesti srednjega vijeka govorio iz hrvatske perspektive, pa da bi se preveden mogao koristiti kao temeljni udžbenik za učenje europske i svjetske povijesti srednjega vijeka, odlučili smo sami napisati takav priručnik. Stoga je prvenstveni cilj ove knjige studentima povijesti i srodnih studijskih grupa pružiti osnovnu informaciju, dakle, osnovni pregled povijesti Europe i Sredozemlja u srednjem vijeku.

Karta

VlatkaSink

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
22.02.2023. u 19:14
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
149 puta

VlatkaSink

Svi oglasi ovog oglašivača