Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • vodeni kefir/tibicos/japanski vodeni kristali
  • vodeni kefir/tibicos/japanski vodeni kristali
  • vodeni kefir/tibicos/japanski vodeni kristali

vodeni kefir/tibicos/japanski vodeni kristali

Cijena
3,32 €
Šifra oglasa: 31634801

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Maksimir, Maksimir

Opis oglasa

Vodeni kefir koji nastaje od vodenih kefirnih zrnaca (poznatih i kao Tibicos, Tibi, šećerna kefirna zrnca, Kalifornijske pčele ili Japanski vodeni kristali je visoko potentan, probiotički fermentirani napitak; moćni čuvar našeg imuniteta.

Neobično je bogat mikronutrijentima, prijateljskim bakterijama i enzimima. Tibicosi su mala zrnca prozirne želatinozne strukture simbiotskih kultura bakterija i gljivica, uključujući lactobacillus hilgardii koja tibicosima daje njihov karakterističan kristalični izgled.

Ovaj savršeni, osvježavajući probiotički napitak možete uz malo svog vremena i troška vrlo jednostavno pripremati kod kuće i imati uvijek spremnog pri ruci.

Osnovna uputa za pripremu vodenog kefira
oprema:

drvena ili plastična žlica
plastično cjedilo
veća staklenka ili staklena flaša

sastojci:
1/3 šalice vodenih kefirnih zrnaca
1/2 šalice šećera
1/2 limuna
1 - 1 1/2 l vode (može filtrirana)

po želji:
3 žlice grožđica ili druge vrste suhog voća
1 tanka kriška svježeg oguljenog đumbira

postupak:

Pripremite čistu staklenku, napunite ju vodom ali ne skroz do vrha .
U nju dodajte šećer koji služi samo kao hrana vodenim kefirnim zrncima, ona ga metaboliziraju i pretvaraju u laktičnu kiselinu.
Plastičnom žlicom dodajte 1/3 šalice vodenih kefirnih zrnaca.
Iscjedite u to sok od polovice limuna. To je najjednostavnija varijanta za pripremu.
Po želji, možete dodavati i suho voće (važno da nije sumporirano!) poput grožđica, smokvi, suhih višanja ili tanku krišku svježeg oguljenog đumbira...
Sve to poklopite npr. filterom za pripremu instant kave i zavežite gumicom, kako bi bilo zaštićeno, a uz pristup zraka.
Ostavite na toplom da odstoji 24 -72 sata ovisno o uvjetima topline, dakle zimi će trebati duže vremena za fermentaciju.
Procjedite sve kroz plastično cjedilo u novu staklenku i procjeđeni napitak stavite u hladnjak do upotrebe.


I još nešto...
Vodena kefirna zrnca koja su ostala na cjedilu ponovno možete koristiti za izradu novog vodenog kefira. Ona će se s vremenom razmnožiti i ostati u dobroj formi ukoliko ćete im uredno osiguravati hranu u vidu šećera.


Osobno, uvijek pripremam vodeni kefir od osnovnih sastojaka (Tibicos zrnca, rapadura smeđi šećer ili domaći organski med, limunov sok, voda) kako bi lakše procijedila sadržaj i pripremila zrnca za slijedeću upotrebu. Drugim riječima, ne moram se mučiti u odvajanju zrnaca od ostatka sadržaja suhog voća, đumbira i sl.
Ako ipak želite promjeniti okus napitku dodajući u njega i ove druge sastojke, predlažem Vam da to učinite tek nakon što procijedite napitak i odvojite zrnca. To je možda malo duži proces pripreme jer će trebati još neko vrijeme da napitak odstoji, no svakako i bolji za sama zrnca koja će ostati čišća za slijedeću upotrebu.

Učinite uslugu sebi i zdravlju svoje obitelji, još danas donesite odluku o prestanku konzumacije višestruko štetnih gaziranih napitaka. Zamijenite ih ovim osvježavajućim, lagano muzirajućim, probiotičkim napitkom koji je posebno preporuka za sve one koji ne podnose laktozu i svu djecu, koja su nažalost nevine žrtve štetnih prehrambenih navika.

Redovitom upotrebom fermentiranih/probiotičkih proizvoda na jednostavan način dajete snažnu podršku svojem imunitetu i probavnom sustavu u aktivnoj borbi protiv patogenih bakterija i nepoželjnih gljivica.

Karta

Natich123

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
24.08.2021. u 19:40
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1217 puta

Natich123

Svi oglasi ovog oglašivača