Ovaj oglas je neaktivan.
Pronjuškaj slične oglase.
Osnovne informacije
- Lokacija
- Osječko-baranjska, Osijek, Gornji grad / Centar
Opis oglasa
Prodajem Tibicos zrnca, odnosno starter bio kulturu vodenih kineskih kristalica od kojihe se dobiva ukusni veoma djelotvoran zdravi napitak koji nastaje kroz proces fermentacije.
Tibicos je moguće preuzeti u Zagrebu ili Osijeku, šaljem pouzećem poštom ili preko Tiska ako niste umogućnosti osobno preuzeti.
VIŠE O TIBICOSU
Tibicos su ustvari oblik lactobakterija koji su bitni za zdravlje nasih crijeva i samu peristaltiku jer spadaju u probiotike Ova su zrnca uzgajana iskljucivo u prociscenoj vodi bez klora i drugih nepozeljnih tvari sa (secer, voda i grozdjice) koje su i izvorni tradicionalni recept. Limun i dumbir ako se koristi moze usporisti rast bio kulture ili onemoguciti razmožavanje bio kulture lactobakterije zbog mogućnosti špricanja s pesticidima bolje ne stavljati limun, tako da njih možete dodatno si stavitiu čašu iz koje ćete piti, ali sugeriram da ih ne stavljate u proces gdje se njeguje ova bio kultura. TIbicos je poznat kao snjeg kineskog lotusa ili or xuelian, or xue lian
Potrebni sastojci su Tibicos zrnca, voda, šećer i dodatak osušenog voća. Fermentacija traje između 24 i 48 h ali može i duže ako se priprema napitak odmah od 2 l pa za pocetak je bolje napraviti ili 2 staklenke od pola liter ili od litre sata. Za djecu se bolje sugerira tibicos jer je ugodnijeg neutralnijeg okusa nego kombucha biokultura.
3 velike žlice kristala (za 500 ml do -1 L napitka)= 40 g 30kn
6 velikih žlica za 2 l napitka 50 kn 80 g
9 velikih žlica za 2+1 L za 80 kn 120 g
Zrnca tibicos probiotika uz pomoć enzima cijepaju saharide u polisaharide (dekstrane), odnosno pojedu šećer i pretvore ga u zdravo probiotičko piće koje sadrži mnoge blagotvorne tvari za vaš organizam, kao što su:
Probiotici su živi mikroorganizmi (“dobre bakterije”) koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže između tzv. “dobrih i loših” bakterija u našim crijevima. Učinkoviti u sprečavanju razvoja različitih bakterija i gljivica, posebice gljivice Candide albicans.
Antioksidansi
Dobre crijevne bakterije, enzimi i koenzimi, vitamini C, E i A i elementi selenij i cink zajedno čine antioksidansni obrambeni sustav koji služi za borbu protiv slobodnih radikala. Vitamini B kompleksa - niacin, Vitamin B3 (niacin) je jedan od 8 B vitamina koji tijelu pomažu pretvoriti hranu u energiju. Nužni su za zdravu kožu, kosu, oči i jetru, a pomažu i živčanom sustavu i mozgu.
Aminokiseline - triptofan .Često proglašavan “prirodnim Prozacom”, triptofan je jedan od 8 esencijalnih aminokiselina. On je bitan za sintezu serotonina i melatonina, važnih neurotransmitera odgovornih za san i suočavanje sa stresom.
Dobrobiti Tibicosa
- Regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu (pojačava proizvodnju limfocita koji služe u obrani našeg organizma od bolesti).
- pomaže kod bolesti srca, regulira tlak (visok i nizak) i razgrađuje kolesterol u žilama
- utječe na zdravlje gušterače, jetre, bubrega, pluća, slezene i srca
- uklanja simptome stresa poput opadanja kose, masne ili pretjerano suhe kože, pucanja noktiju
- pomaže kod kožnih oboljenja, psorijaze, gljivičnih, virusnih i bakterijskih infekcija
- štiti od vaginalnih problema (za žene s učestalim vaginalnim infekcijama - gljivičnim, bakterijskim, virusnim)
- pomaže kod neuroloških problema, dobar za nesanicu, ublažava simptome teških psihičkih bolesti
- čisti žučne kanale, dvanaesnik i otapa žučne kamence
- dobar za želudac i crijeva, uspostavlja redovitu probavu i čisti crijeva od zaostalih nakupina
- pomaže kod bolesti bubrega
- revitalizira organizam uklanjajući umor, pospanost i bezvoljnost
- pomaže stvaranju crvenih krvnih stanica, pa je pogodan kod raznih oblika anemije i obilnih krvarenja
- prirodni diuretik pa uklanja višak vode iz organizma
- potiče rast trombocita pa rane brže zarastaju što je pogodno za dijabetičare, u čijem slučaju se ne smije stavljati više od jedne žlice šećera
- pomaže u odstranjivanju loših bakterija iz organizma i uspješno uklanja gljivice, posebice candidu albicans.
Kako napraviti Tibicos
Priprema:
U čistu staklenku stavite vodu, šećer, zrnca tibicosa i suho voće po želji. Promiješajte i pokrijte tanjurićem. Ne držite na direktnom suncu nego na sobnoj temperaturi u kuhinji. Fermentacija traje po želji, 24, 48 ili 72 sata.
Što se duže fermentira, tibicos postaje jači - jačeg okusa i više gaziran. 24-satni djeluje kao laksativ, a 48-satni stabilizira crijevne funkcije.
Kada prođe željeno vrijeme fermentacije tekućinu procijedite kroz sito, maknite voće, a zrnca dobro i pažljivo isperite pod mlazom vode.
Tekućina koju ste procijedili je vodeni kefir i možete ga pohraniti u frižideru do 5 dana.
Sa zrncima koja su ostala možete početi ciklus ponovo. Kristali će se svakim ciklusom povećavati u volumenu. Što ima više šećera to je veći volumen zrnaca.
Pauza i čuvanje tibicosa:
Ako želite napraviti pauzu, možete zrnca staviti u staklenku s malo vode i malo šećera te držati u frižideru do 5 dana. Za dužu pauzu morate dehidrirati ili zamrznuti zrncaTibicosa.
Za osnovni recept potrebni su vam tibicos kristali, filtrirana voda i šećer.
Potreban pribor:
• čista staklenka od sa širokim otvorom
• plastično sito
• plastična ili drvena kuhača
Napraviti probiotičko piće tibicos je jednostavno je i zabavno. Možete se igrati raznim dodatcima poput suhog voća, đumbira ili agruma te
odabrati si najomiljeniji okus. Možete si staviti razne dodatke pri poboljšanju okusa.
BITNO !
Treba izbjegavati sve metalno jer kefir zrnca ne reagiraju dobro s metalom slično kao sa kombucha Koristite plastični ili drveni pribor.
Tibicos je moguće preuzeti u Zagrebu ili Osijeku, šaljem pouzećem poštom ili preko Tiska ako niste umogućnosti osobno preuzeti.
VIŠE O TIBICOSU
Tibicos su ustvari oblik lactobakterija koji su bitni za zdravlje nasih crijeva i samu peristaltiku jer spadaju u probiotike Ova su zrnca uzgajana iskljucivo u prociscenoj vodi bez klora i drugih nepozeljnih tvari sa (secer, voda i grozdjice) koje su i izvorni tradicionalni recept. Limun i dumbir ako se koristi moze usporisti rast bio kulture ili onemoguciti razmožavanje bio kulture lactobakterije zbog mogućnosti špricanja s pesticidima bolje ne stavljati limun, tako da njih možete dodatno si stavitiu čašu iz koje ćete piti, ali sugeriram da ih ne stavljate u proces gdje se njeguje ova bio kultura. TIbicos je poznat kao snjeg kineskog lotusa ili or xuelian, or xue lian
Potrebni sastojci su Tibicos zrnca, voda, šećer i dodatak osušenog voća. Fermentacija traje između 24 i 48 h ali može i duže ako se priprema napitak odmah od 2 l pa za pocetak je bolje napraviti ili 2 staklenke od pola liter ili od litre sata. Za djecu se bolje sugerira tibicos jer je ugodnijeg neutralnijeg okusa nego kombucha biokultura.
3 velike žlice kristala (za 500 ml do -1 L napitka)= 40 g 30kn
6 velikih žlica za 2 l napitka 50 kn 80 g
9 velikih žlica za 2+1 L za 80 kn 120 g
Zrnca tibicos probiotika uz pomoć enzima cijepaju saharide u polisaharide (dekstrane), odnosno pojedu šećer i pretvore ga u zdravo probiotičko piće koje sadrži mnoge blagotvorne tvari za vaš organizam, kao što su:
Probiotici su živi mikroorganizmi (“dobre bakterije”) koji pomažu u uspostavljanju ravnoteže između tzv. “dobrih i loših” bakterija u našim crijevima. Učinkoviti u sprečavanju razvoja različitih bakterija i gljivica, posebice gljivice Candide albicans.
Antioksidansi
Dobre crijevne bakterije, enzimi i koenzimi, vitamini C, E i A i elementi selenij i cink zajedno čine antioksidansni obrambeni sustav koji služi za borbu protiv slobodnih radikala. Vitamini B kompleksa - niacin, Vitamin B3 (niacin) je jedan od 8 B vitamina koji tijelu pomažu pretvoriti hranu u energiju. Nužni su za zdravu kožu, kosu, oči i jetru, a pomažu i živčanom sustavu i mozgu.
Aminokiseline - triptofan .Često proglašavan “prirodnim Prozacom”, triptofan je jedan od 8 esencijalnih aminokiselina. On je bitan za sintezu serotonina i melatonina, važnih neurotransmitera odgovornih za san i suočavanje sa stresom.
Dobrobiti Tibicosa
- Regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu (pojačava proizvodnju limfocita koji služe u obrani našeg organizma od bolesti).
- pomaže kod bolesti srca, regulira tlak (visok i nizak) i razgrađuje kolesterol u žilama
- utječe na zdravlje gušterače, jetre, bubrega, pluća, slezene i srca
- uklanja simptome stresa poput opadanja kose, masne ili pretjerano suhe kože, pucanja noktiju
- pomaže kod kožnih oboljenja, psorijaze, gljivičnih, virusnih i bakterijskih infekcija
- štiti od vaginalnih problema (za žene s učestalim vaginalnim infekcijama - gljivičnim, bakterijskim, virusnim)
- pomaže kod neuroloških problema, dobar za nesanicu, ublažava simptome teških psihičkih bolesti
- čisti žučne kanale, dvanaesnik i otapa žučne kamence
- dobar za želudac i crijeva, uspostavlja redovitu probavu i čisti crijeva od zaostalih nakupina
- pomaže kod bolesti bubrega
- revitalizira organizam uklanjajući umor, pospanost i bezvoljnost
- pomaže stvaranju crvenih krvnih stanica, pa je pogodan kod raznih oblika anemije i obilnih krvarenja
- prirodni diuretik pa uklanja višak vode iz organizma
- potiče rast trombocita pa rane brže zarastaju što je pogodno za dijabetičare, u čijem slučaju se ne smije stavljati više od jedne žlice šećera
- pomaže u odstranjivanju loših bakterija iz organizma i uspješno uklanja gljivice, posebice candidu albicans.
Kako napraviti Tibicos
Priprema:
U čistu staklenku stavite vodu, šećer, zrnca tibicosa i suho voće po želji. Promiješajte i pokrijte tanjurićem. Ne držite na direktnom suncu nego na sobnoj temperaturi u kuhinji. Fermentacija traje po želji, 24, 48 ili 72 sata.
Što se duže fermentira, tibicos postaje jači - jačeg okusa i više gaziran. 24-satni djeluje kao laksativ, a 48-satni stabilizira crijevne funkcije.
Kada prođe željeno vrijeme fermentacije tekućinu procijedite kroz sito, maknite voće, a zrnca dobro i pažljivo isperite pod mlazom vode.
Tekućina koju ste procijedili je vodeni kefir i možete ga pohraniti u frižideru do 5 dana.
Sa zrncima koja su ostala možete početi ciklus ponovo. Kristali će se svakim ciklusom povećavati u volumenu. Što ima više šećera to je veći volumen zrnaca.
Pauza i čuvanje tibicosa:
Ako želite napraviti pauzu, možete zrnca staviti u staklenku s malo vode i malo šećera te držati u frižideru do 5 dana. Za dužu pauzu morate dehidrirati ili zamrznuti zrncaTibicosa.
Za osnovni recept potrebni su vam tibicos kristali, filtrirana voda i šećer.
Potreban pribor:
• čista staklenka od sa širokim otvorom
• plastično sito
• plastična ili drvena kuhača
Napraviti probiotičko piće tibicos je jednostavno je i zabavno. Možete se igrati raznim dodatcima poput suhog voća, đumbira ili agruma te
odabrati si najomiljeniji okus. Možete si staviti razne dodatke pri poboljšanju okusa.
BITNO !
Treba izbjegavati sve metalno jer kefir zrnca ne reagiraju dobro s metalom slično kao sa kombucha Koristite plastični ili drveni pribor.
- Oglas objavljen
- 20.02.2020. u 15:38
- Do isteka još
- oglas istekao
- Oglas prikazan
- 1651 puta