Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Bank of England 5 Pounds (polymer) UNC
  • Bank of England 5 Pounds (polymer) UNC

Bank of England 5 Pounds (polymer) UNC

Cijena
7,96 €
Šifra oglasa: 23986785

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Belišće, Belišće
Stanje
novo

Opis oglasa

Novčanica Bank of England 5 funti, poznata i kao "fiver", je novčanica od funte sterlinga. To je najmanji naziv novčanica izdan od strane Banke Engleske. U rujnu 2016. uvedena je nova polimerna bilješka s imidžom kraljice Elizabete II na prednjoj strani i portretom Winstona Churchilla na poleđini. Stara papirnata nota, koja je prvi put izdana 2002. godine i koja nosi sliku reforme zatvora Elizabeth Fry s druge strane, bila je ukinuta i prestala biti zakonsko sredstvo nakon 5. svibnja 2017.

Ako imate novca u novčaniku - dvostruko ga provjerite - jer bi to moglo biti vrijedno veliko bogatstvo. Kolekcionari plaćaju stotine funti za prvu šaržu novčanica koje su ušli u optjecaj prošlog rujna - s rijetkim izdanjima koja donose ništa od dvostruke vrijednosti do aukcije na 80.000 funti.

Najcjenjeniji su oni s serijskim kodom koji počinju u 'AA01'.

Ako imate dobrog oka - moći ćete uočiti one posebne kada se presele u vaš novčanik.

Jedan sretan eBay prodavatelj - koji je slučajno pronašao dva - ponosno je prodao svježe poliranu polimeru od 5 funti kao "Brand New", unakrivljen AA01 Serijski broj za £ 227 na aukcijskoj web stranici.

Isti je prodavač otpustio sličnu notu za £ 215 tek nekoliko dana kasnije.

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjMh_T75L7XAhXDCewKHZjWBsIQFggvMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.thenewfiver.co.uk%2F&usg=AOvVaw3tGNYgHCIyD7kP_q3akyTY

Karta

Oglas objavljen
27.01.2023. u 22:33
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
831 puta