Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Ruske plave mace iz odgajivačnice
  • Ruske plave mace iz odgajivačnice
  • Ruske plave mace iz odgajivačnice
  • Ruske plave mace iz odgajivačnice
  • Ruske plave mace iz odgajivačnice
  • Ruske plave mace iz odgajivačnice

Ruske plave mace iz odgajivačnice

Cijena
982,15 €
Šifra oglasa: 26099562

Osnovne informacije

Lokacija
Srbija

Opis oglasa

Mi smo mala, medjunarodno registrovana WCF odgajivačnica ruskih plavih maca-Panterra Blue.
Očekujemo leglo ruskih plavih andjela polovinom avgusta. Roditelji su prelepi primerci svoje rase, vrhunskog porekla i izložbenog kvaliteta (2XCAC izložbe u EU), zdravi i vakcinisani .
Ništa manje ne očekujemo ni od njihovih potomaka. Ako želite ovu prepametnu i prelepu rasu za svog ljubimca, javite se. Lista za rezervacije je otvorena.
U slučaju da ste odgajivač i potreban Vam je izuzetan mačor ( američki tip ) da unapredite ovu divnu rasu, kontaktirajte nas za dogovor.
P. S. Možete nas naći i zapratiti na FB i Instagramu

Ova rasa ne naginje genetski naslednim bolestima i uz adekvatnu brigu i negu može poživeti veoma dugo, od 15 pa čak i do 20 godina. Kod nas je uvreženo mišljenje da je svaka siva mačka ruska plava ili da je mešanac sa ruskom plavom.
Izraz „ruska plava“ u našem narodu postao je sinonim za plavu, to jest sivu boju. Plava boja kod mačaka je veoma česta i nastaje zbog recesivnog gena koji utiče na „razblaživanje“ crnog pigmenta u dlaci. Postoje mačke drugih rasa u plavoj boji koje nisu ruske plave, npr. korati, kartuzijanci, nebelunzi. Plavu boju susrećemo i kod drugih rasa, npr. britanki ili persijanki. Takođe i domaće mačke mogu biti plave. Nemojte se iznenaditi ako dvorišni par crnih mačaka dobije plave potomke - to će se desiti ako su oba roditelja nosioci recesivnog gena koji uzrokuje razblaživanje crnog pigmenta. Ali prava ruska plava mačka je samo ona kojoj koreni vode čak do Arhangelska, luke na hladnom Barencovom moru, mačka smaragdnih bademastih očiju, izrazito kratkog, a opet gustog krzna poput vidre, svilenog na dodir i karakterističnog srebrnog odsjaja.
Preuzeto sa Le PetIt sajta felinološkog društva*

PanterraBlue

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
01.08.2018. u 11:50
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1022 puta

PanterraBlue

Svi oglasi ovog oglašivača