• Péter Nádas: Pisanje kao profesija
  • Nemoj propustiti priliku!

Péter Nádas: Pisanje kao profesija

Cijena
9,99 €
Šifra oglasa: 45181742

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Stenjevec, Špansko
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Jedan od najvažnijih suvremenih europskih pisaca Péter Nadás u svojoj novoj knjizi u pet eseja razmatra iz različitih rakursa profesiju pisca i promišlja o pisanju. Što je pisanje, kako nastaje tekst i koja je u tome uloga pisca samo su neka od pitanja o kojima govori velikan mađarske književnosti.
Koliko u tekstu znači tišina, zašto pisac bira neke riječi, a druge ne, kakva je uloga onih izbrisanih riječi ili pasusa, što se događa s istraženim, a neupotrijebljenim... Péter Nadás vodi nas i u esejima u čaroban svijet pisanja i knjiga, usmjerava naš pogled, bilo da je riječ o pogledu s vrha socijalističkog nebodera ili iz vrta u kojem noću izlaze kišne gliste. Nadás s nevjerojatnom lakoćom spaja sve svoje ljubavi – od klasične glazbe do veličanstvenog znanja o fotografiji – s pisanjem. Priziva svog prerano preminulog prijatelja i spisateljskog sudruga Pétera Esterházyja, uvlači nas u Haydnove simfonije i rječite šutnje svoga djeda. Satirično završno poglavlje podsjeća kako diktature prvo napadaju sve profesionalce i profesije.
Pisanje kao profesija knjiga je velikog znalca i još većeg pisca, autora koji promišlja svaku riječ i rečenicu, strukturu, vidljivo i nevidljivo, ritam teksta i njegovu cjelinu. Pisanje kao profesija svakim svojim esejom dokazuje da je pisanje odgovoran posao te nam u današnjem nestabilnom svijetu iznova pokazuje važnost i dignitet svakog zanata, pa i onog spisateljskog; jer na početku svega ipak bijaše riječ.

Stranica: 104
Jezik: Zagreb
Pismo: Latinica
Stanje: Nova knjiga
Uvez: Meki
Godina: 2024

Web trgovina prodavača

Karta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (119)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
12.10.2024. u 04:27
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
2 puta

ZUZI obrt za trgovinu i uslužne djelatnosti

5,0 (119)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska