• NEFERTITI - HERETIČKA KRALJICA - KLEOPATRINA KĆI - Michelle Moran
  • Nemoj propustiti priliku!

NEFERTITI - HERETIČKA KRALJICA - KLEOPATRINA KĆI - Michelle Moran

Cijena
12 €
Šifra oglasa: 45314055

Osnovne informacije

Lokacija
Brodsko-posavska, Slavonski Brod, Mali Pariz
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Autor Michelle Moran
Uvez Meki
Izdavač Znanje
Biblioteka KDS Knjiga dostupna svima
Stranica 398+319+285
Format 19x12,5 cm

NEFERTITI

Nefertiti je bila legendarna egipatska kraljica, čuvena po izvanrednoj ljepoti. U ovom je romanu viđena očima svoje sestre koja opisuje njezin život ispunjen slavom, ambicijom i političkim spletkama. U osjetljivoj dobi od petnaest godina, Nefertiti se udala za Ekhnatona, egipatskog prijestolonasljednika. Njezini su se snovi ostvarili, postala je slavna i stekla neograničenu moć. Bila ljubimica naroda i najbliža savjetnica svoga supruga. Nakon što je Ekhnaton prekinuo s tisućugodišnjom vjerskom tradicijom i okrenuo se novom bogu Atonu, navukao je na sebe gnjev svećenstva i vojske. Egipat su razdirale unutrašnje podijele i ratne prijetnje. Vođen bolesnom faraonovom političkom ambicijom, Egipat se našao pred propašću.

HERETIČKA KRALJICA

U strašnom požaru stradala je Osamnaesta dinastija kraljevske obitelji, svi osim Nefertari, nećakinje nekadašnje kraljice Nefertiti. Nefertarina je obitelj stigmatizirana zbog hereze. Ipak, Nefertari postaje štićenica faraonove tete i stječe vrhunsko obrazovanje. Uskoro se zaljubljuje u Ramzesa II. i mada se čitav Egipat protivi braku, postaje žena najmoćnijeg egipatskog faraona. Ono što sa sigurnošću “Heretička kraljica” vjerno prati jest strastvena ljubav Ramzesa i Nefertari o čemu svjedoči i kraljičin posmrtni hram u Abu Simbelu, a koji je faraon za nju izgradio pokraj svojega, i na koji dva puta godišnje izlazeće sunce osvjetljava njegove kipove kao što je opisano u romanu. Nakon smrti, kraljica Nefertari pokopana je u grobnici QV66 u Dolini kraljica, najvećoj i najljepšoj grobnici od svih pronađenih u nekropoli. Na zidu Nefertarine pogrebne komore, Ramzes je svoju ljubav prema njoj sažeo u riječima: “Moja je ljubav jedinstvena i nitko joj ne može konkurirati... Svojom smrću, ukrala mi je srce.”

Kleopatrina kći
završni je dio trilogije. Prvi dio je Nefertiti, a drugi dio Heretička kraljica.
Marko Antonije i Kleopatra, progonjeni silama iz Rima, odluče umrijeti od vlastite ruke dok Oktavijanove pobjedničke vojske prodiru u Egipat. Njihovi blizanci Selena i Aleksandar preživljavaju putovanje u Rim i bivaju izručeni domaćinstvu Oktavijanove sestre. Dok sazrijevaju do punoljetnosti, nadajući se da će se jednog dana vratiti na egipatsko prijestolje, brat i sestra doživljavaju udarce zbog osobnih ambicija Oktavijanove obitelji i dvora. Vjerna pripovijest o Seleni i Aleksandru u fascinantnom prikazu carskoga Rima, ljudi i događaja tog turbulentnog razdoblja ljudske povijesti zaokupit će vam maštu i osvojiti srce.

Karta

arciadam

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  35000 Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Hrvatska
Oglas objavljen
26.10.2024. u 19:31
Do isteka još
Oglas prikazan
9 puta

arciadam

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Korisnik nije trgovac te na njega nisu primjenjive EU odredbe o zaštiti potrošača
  • Adresa:  35000 Slavonski Brod, Brodsko-posavska, Hrvatska