• Psiha i Eros
  • Nemoj propustiti priliku!

Psiha i Eros

Cijena
11 €
Šifra oglasa: 45111589

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Gornji Grad - Medveščak, Centar
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Luna McNamara: Psiha i Eros"Psiha i Eros" autorice Lune Maknamare je moderna obrada jedne od najpoznatijih ljubavnih priča iz grčke mitologije, predstavljena kroz živopisnu i subverzivnu naraciju koja istražuje pojmove poverenja, žrtvovanja i istinske herojske snage. Knjiga se fokusira na likove Psihu i Erosa, smeštajući ih u kontekst antičke Grčke, ali sa modernim senzibilitetom i razumevanjem.
Sinopsis

Priča prati mikensku princezu Psihu, kojoj je na rođenju prorečeno da će pobediti veliko čudovište koje plaši čak i bogove. Psiha se buni protiv društvenih normi i očekivanja, odbijajući svoje dvorske dužnosti kako bi ispunila svoju sudbinu. Ona posvećuje svoje vreme savladavanju veštine rukovanja lukom i strelom, želeći da postane prava ratnica.

Njen buntovni duh i izvanredna lepota ubrzo privlače pažnju ljubomorne boginje Afrodite. Afrodita, želeći da kazni Psihu, naređuje Erosu, bogu ljubavi, strasti i požude, da na nju baci okrutnu ljubavnu kletvu. Međutim, ni Eros ni Psiha nisu zainteresovani za ljubav, ali ne mogu umaći prokletstvu koje je Afrodita postavila.
Tematika i Motivacija Likova

Dok se njih dvoje suočavaju sa izazovima koji su pred njima, njihova priča postaje mnogo više od obične ljubavne priče. Psiha i Eros moraju da se bore protiv prepreka koje postavljaju bogovi, a njihova veza postaje test njihove snage, poverenja i hrabrosti. Tokom Trojanskog rata, bogovi pokušavaju da ih razdvoje, prisiljavajući ih da preispitaju svoje osećaje i otkriju da li je njihova ljubav prava ili samo rezultat kletve.
Stilske Karakteristike

Maknamarina knjiga obiluje poetičnom prozom koja čitaoca uranja u svet antičke Grčke, dok se istovremeno čita kao savremeni roman. Autorka stvara bogate i nezaboravne likove, spajajući nekoliko mitova u višeslojnu priču punu bogatih nijansi. Knjiga istražuje i razotkriva grčki mit na način koji osvetljava život žena u antici, pružajući čitaocima dublje razumevanje njihovih borbi i snova.
Kritike i Recepcija

Stranica: 317
Dimenzije: 13x20
Jezik: Beograd
Pismo: Latinica
Stanje: Nova knjiga
Uvez: Meki
Godina: 2024

Web trgovina prodavača

Antikvarijat Biblos

4,9 (17)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
05.10.2024. u 03:48
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
6 puta

Antikvarijat Biblos

4,9 (17)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska