• Prosjaci & sinovi I-II
  • Nemoj propustiti priliku!

Prosjaci & sinovi I-II

Cijena
180 €
Šifra oglasa: 45083503

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Gornji Grad - Medveščak, Centar
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Ivan Raos: Prosjaci & sinovi I-IIProsjaci & sinovi Ivana Raosa otkrivaju čudovit i tragigroteskan svijet u kojem live ljudi Imotske krajine. Autor ih promatra u presjeku nekoliko naraštaja što se nalaze uvijek u borbi za golu koru kruha – čas kao otimači, zatim kao prosjaci, pa “ga lantari”, probijajući se kroz ovu dolinu suza vješto tražeći neki prolaz i izlaz iz goleti koja ih sa svih strana okružuje.
Probijajući se kroz guštik povijesti, raspredajući u stilu jedne zamišljene kronike, Ivan Raos otkriva vrline pravog pisca. On otkriva svoju sposobnost da se kao pisac duboko ukorjenjuje probleme i svijet koji određuju i njega kao pojedinca i njegove su plemenike kao svjestan dio hrvatskog naroda.
Poslije Vječno žalosnog smijeha, trilogije koja je nedvojbeno jedan od vrhunaca novije hrvatske književnosti, Raos u novom romanu pokušava još imaginativnije i objektivnije pristupiti svijetu kojem pripadahu njegovi preci, svijetu kojeg je i sam nedjeljivi dio. Njegovo istraživanje nije laboratorijsko, njegovo je iskustvo prožeto konkretnim životnim spoznajama i upravo to, uz spomenutu sposobnost imaginiranja, daje njegovu stvaralaštvu snažan pečat stvaralačke posebnosti. Zato ovaj roman plijeni pozornost i oduševljava čitaoca.
 

Stranica: 333
Dimenzije: 13x20
Jezik: Zagreb
Pismo: Latinica
Stanje: Vrlo dobro
Uvez: Tvrdi s ovitkom
Godina: 1984

Web trgovina prodavača

Antikvarijat Biblos

4,9 (17)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
03.10.2024. u 03:06
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
12 puta

Antikvarijat Biblos

4,9 (17)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska