Ovaj oglas je neaktivan.
Pronjuškaj slične oglase.
Osnovne informacije
- Lokacija
- Krapinsko-zagorska
Opis oglasa
Primaju se predbilježbe za otkup svježe šumske borovnice za berbu 2015. pocetak berbe krajem svibnja. Cijena 75 kn/kg .Moguća i dostava po dogovoru.
Može kontakt i na mail: miroslav1991@net.hr
Borovnice su male bobice velike nutritivne vrijednosti u kojima možete uživati tijekom ljetne sezone, a znanstvena istraživanja su pokazala kako vas štite od bolesti srca i krvnih žila te imaju protuupalno djelovanje. Također, potiču razgradnju masti u tijelu i mogu sniziti povišen krvni tlak.Temeljem najnovijih istraživanja provedenih od strane Nutricionističkog istraživačkog centra pri Ministarstvu poljoprivrede SAD-a na sveucilistu Tufts, iz Bostona, kojim su obuhvaćene analize 60-ak različitih vrsta voća, borovnica je prepoznata kao jedno od najzdravijih plodova, zahvaljujući ponajprije visokoj razini antioksidanata, kako u plodu, tako i u listu biljke.
Zdravstvene prednosti borovnica dolaze uglavnom od visoke razine antocijana, za kojega se ustanovilo da je jedan od najmoćnijih antioksidanata.Borovnice se svrstavaju u skupinu bobičastog voća koje je karakteristično po svojoj intenzivnoj crvenoj i ljubičastoj boji. Nosioci ove boje su pigmenti iz skupine bioflavonoida, točnije antocijani, a što je boja voća intenzivnija znači da su plodovi bogatiji ovim ljekovitim tvarima. Spomenuti spojevi djeluju kao snažni antioksidansi, a u njihovom djelovanju pridružuju im se i vitamini s antioksidativnom aktivnošću - vitamini C i A - koje također nalazimo u tamnom bobičastom voću. Uz navedene vrijedne tvari, ovo voće sadrži i željezo, kalij, prehrambena vlakna, folnu kiselinu, te pregršt fitokemikalija.
Zajedno ove vrijedne tvari surađuju štiteći nas od bolesti srca i krvnih žila te djelujući protuupalno. Upalno stanje organizma dovodi do razvitka mnogih kroničnih bolesti te su borovnice svoj status super hrane zaslužile braneći nas od upale. Sezona borovnica vrlo kratko traje, međutim to ne bi trebala biti isprika za nekonzumiranje tog važnog voća.Nutritivnoj vrijednosti, uz navedene nutrijente, svakako doprinosi i niska kalorijska vrijednost - jedno serviranje (1 šalica) osigurava svega 80 kilokalorija, značajnu količinu minerala željeza te prehrambenih vlakana - 5 grama u jednom serviranju.
Borovnicom protiv bolesti:
Alzheimerova bolest
Borovnice štite mozak od oksidativnog stresa, poboljšavaju učenje, koncentraciju i obrađivanje informacija. Konzumiranje borovnica će vam dati energiju i pospješiti kognitivne funkcije, i to na zdrav način, za razliku od stimulansa.
Infekcije urinarnog trakta
Sok od borovnica ima nevjerojatnu moć pročišćavanja urinarnog trakta. Također može ukloniti bakteriju Escherichiu coli. Zaštitit će stanice urinarnog trakta i pojačat će njihovu otpornost na infekcije.
Rak
Elaginska kiselina u borovnicama ima antikancerogeno djelovanje koje može usporiti rast i širenje stanica raka, a neka istraživanja su pokazala da može odigrati važnu ulogu kod liječenja raka.
Kolesterol
Topiva vlakna će smanjiti razinu lošeg (LDL) kolesterola, a antioksidativna svojstva borovnica će spriječiti oksidaciju kolesterola, zbog koje može doći do nakupljanja plaka na stjenkama krvnih žila.
Zatvor
Borovnice sadrže vlakna koja će potaknuti rad crijeva. Popijte pola šalice soka od borovnica 2 puta dnevno na prazan želudac kako biste potaknuli probavljanje hrane koju ćete poslije unositi.
Proljev
Escherichia coli je čest uzročnik proljeva, a antocijan će uspješno ukloniti ovu bakteriju. Borovnice su naročito učinkovite kada je uzrok proljeva zatrovanje nekom hranom.
Upala
Moćno antioksidativno i protuupalno djelovanje borovnica će pomoći u borbi protiv upala kao što su osteoartritis i giht.
Začepljenje dišnog sustava
Borovnice će potaknuti cirkulaciju i širenje krvnih žila, što će pružiti trenutno olakšanje od začepljenje nosa i otežanog disanja.
Vid
Osim što poboljšavaju vid, borovnice će smanjiti rizik od nastanka bolesti očiju uzrokovanih starenjem kao što je makularna degeneracija.
Može kontakt i na mail: miroslav1991@net.hr
Borovnice su male bobice velike nutritivne vrijednosti u kojima možete uživati tijekom ljetne sezone, a znanstvena istraživanja su pokazala kako vas štite od bolesti srca i krvnih žila te imaju protuupalno djelovanje. Također, potiču razgradnju masti u tijelu i mogu sniziti povišen krvni tlak.Temeljem najnovijih istraživanja provedenih od strane Nutricionističkog istraživačkog centra pri Ministarstvu poljoprivrede SAD-a na sveucilistu Tufts, iz Bostona, kojim su obuhvaćene analize 60-ak različitih vrsta voća, borovnica je prepoznata kao jedno od najzdravijih plodova, zahvaljujući ponajprije visokoj razini antioksidanata, kako u plodu, tako i u listu biljke.
Zdravstvene prednosti borovnica dolaze uglavnom od visoke razine antocijana, za kojega se ustanovilo da je jedan od najmoćnijih antioksidanata.Borovnice se svrstavaju u skupinu bobičastog voća koje je karakteristično po svojoj intenzivnoj crvenoj i ljubičastoj boji. Nosioci ove boje su pigmenti iz skupine bioflavonoida, točnije antocijani, a što je boja voća intenzivnija znači da su plodovi bogatiji ovim ljekovitim tvarima. Spomenuti spojevi djeluju kao snažni antioksidansi, a u njihovom djelovanju pridružuju im se i vitamini s antioksidativnom aktivnošću - vitamini C i A - koje također nalazimo u tamnom bobičastom voću. Uz navedene vrijedne tvari, ovo voće sadrži i željezo, kalij, prehrambena vlakna, folnu kiselinu, te pregršt fitokemikalija.
Zajedno ove vrijedne tvari surađuju štiteći nas od bolesti srca i krvnih žila te djelujući protuupalno. Upalno stanje organizma dovodi do razvitka mnogih kroničnih bolesti te su borovnice svoj status super hrane zaslužile braneći nas od upale. Sezona borovnica vrlo kratko traje, međutim to ne bi trebala biti isprika za nekonzumiranje tog važnog voća.Nutritivnoj vrijednosti, uz navedene nutrijente, svakako doprinosi i niska kalorijska vrijednost - jedno serviranje (1 šalica) osigurava svega 80 kilokalorija, značajnu količinu minerala željeza te prehrambenih vlakana - 5 grama u jednom serviranju.
Borovnicom protiv bolesti:
Alzheimerova bolest
Borovnice štite mozak od oksidativnog stresa, poboljšavaju učenje, koncentraciju i obrađivanje informacija. Konzumiranje borovnica će vam dati energiju i pospješiti kognitivne funkcije, i to na zdrav način, za razliku od stimulansa.
Infekcije urinarnog trakta
Sok od borovnica ima nevjerojatnu moć pročišćavanja urinarnog trakta. Također može ukloniti bakteriju Escherichiu coli. Zaštitit će stanice urinarnog trakta i pojačat će njihovu otpornost na infekcije.
Rak
Elaginska kiselina u borovnicama ima antikancerogeno djelovanje koje može usporiti rast i širenje stanica raka, a neka istraživanja su pokazala da može odigrati važnu ulogu kod liječenja raka.
Kolesterol
Topiva vlakna će smanjiti razinu lošeg (LDL) kolesterola, a antioksidativna svojstva borovnica će spriječiti oksidaciju kolesterola, zbog koje može doći do nakupljanja plaka na stjenkama krvnih žila.
Zatvor
Borovnice sadrže vlakna koja će potaknuti rad crijeva. Popijte pola šalice soka od borovnica 2 puta dnevno na prazan želudac kako biste potaknuli probavljanje hrane koju ćete poslije unositi.
Proljev
Escherichia coli je čest uzročnik proljeva, a antocijan će uspješno ukloniti ovu bakteriju. Borovnice su naročito učinkovite kada je uzrok proljeva zatrovanje nekom hranom.
Upala
Moćno antioksidativno i protuupalno djelovanje borovnica će pomoći u borbi protiv upala kao što su osteoartritis i giht.
Začepljenje dišnog sustava
Borovnice će potaknuti cirkulaciju i širenje krvnih žila, što će pružiti trenutno olakšanje od začepljenje nosa i otežanog disanja.
Vid
Osim što poboljšavaju vid, borovnice će smanjiti rizik od nastanka bolesti očiju uzrokovanih starenjem kao što je makularna degeneracija.
- Oglas objavljen
- 25.03.2015. u 21:09
- Do isteka još
- oglas istekao
- Oglas prikazan
- 701 puta