Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Kefirna zrnca, Tibetanska gljiva, Kefirna kultura za 250 ml kefira
  • Kefirna zrnca, Tibetanska gljiva, Kefirna kultura za 250 ml kefira
  • Kefirna zrnca, Tibetanska gljiva, Kefirna kultura za 250 ml kefira
  • Kefirna zrnca, Tibetanska gljiva, Kefirna kultura za 250 ml kefira

Kefirna zrnca, Tibetanska gljiva, Kefirna kultura za 250 ml kefira

Cijena
6 €
Šifra oglasa: 42318237

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Vodice, Vodice

Opis oglasa

Ako ste odlučili pokloniti nekoj dragoj vam osobi ili sebi ZDRAVI poklon, ovako upakirana Kefirna zrnca pravo su rješenje za vas!

Nudimo količinu za:
250 ml kefira - 6 eur
500 ml kefira - 8 eur

Dostupno od 10.7.2024.

UPUTE ZA UPOTREBU:
Kada vam poštom stignu kefirna zrnca, isperite ih u plastičnom procjedalu kroz hladnu vodu i stavite u malo mlijeka (jedno 5-10 mm iznad zrnaca). Neka odstoje na toplom 24 sata i postupak ponovite kroz nekoliko dana. Kako su zrnca živa, potrebno im je par dana da se "odmore".

Potrebno za izradu domaćeg kefira:
1. kefirna zrnca (iz ove teglice)
2. 250 ml svježeg punomasnog mlijeka (kravlje ili kozje)
3. cjediljka (plastična, drvena)
4. staklena teglica za pripremu kefira
5. staklena boca ili teglica za procijeđeni kefir
6. žlica (plastična ili drvena)
PRVI KORAK:
U staklenu teglicu dodajte 250 ml svježeg punomasnog mlijeka i kefirna zrnca. Teglicu prekrijte krpom jer pripravak mora “disati”, te ostavite 1 do 2 dana na sobnoj temperaturi, ovisno kakav okus kefira želite. Kiselost kefira raste dužinom fermentacije koja ovisi o temperaturi prostorije u kojoj se staklenka nalazi, te omjeru mlijeka i zrnaca.
DRUGI KORAK:
Gotov kefir prvo promiješajte kako bi ga lakše procijedili, zatim ga procijedite kako bi odvojili kefir od zrnaca. Normalno je da se ponekad izdvoji sirutka. Kefir čuvajte u frižideru do sedam dana.
TREĆI KORAK:
Kefirna zrnca isperite vodom, te ih vratite u teglicu sa mlijekom za pripremu novog kefira. Ako ne želite odmah ponoviti pripremu, nakon ispiranja hladnom vodom ih stavite u malu teglicu, prelijte sa malo mlijeka, zaklopite i stavite u frižider. Prije ponovne pripreme isperite zrnca vodom.

UKRATKO O KEFIRU:
Kefir je specifični mliječni proizvod iz skupine fermentiranih mlijeka. Dobiva se ostavljanjem živih kultura (kefirnih zrna) da fermentiraju u mlijeku oko 24 sata. Kefirna zrna sastoje se od proteina, polisaharida i mješavine nekoliko vrsta mikroorganizama, kao što su kvasci i bakterije.
Kefir potječe s područja Kavkaza, Tibeta ili Mongolije. Smatra su se da se ondje još prije 2000. godine prije Krista zrnca kefira i recept prenosili s generacije na generaciju, kao simbol obiteljskog bogatstva.
Riječ kefir potječe od slavenske riječi "keif", što znači blagostanje ili dobar život. Naziv potječe od ukupno boljega zdravlja koje se pripisivalo onima koji su ga redovito konzumirali.

ZNAČAJKE I UČINCI KEFIRA NA NAŠE ZDRAVLJE:
sadržava puno hranjivih sastojaka, puno proteina, B vitamina, kalija i kalcija
poboljšanje probave i tolerancije laktoze
djeluje antibakterijski i protuupalno
smanjuje kolesterol
poboljšava kontrolu glukoze u krvi
smanjuje krvni tlak
odličan antioksidant, antikancerogen i antialergen

UPOZORENJE!
Osobe s autoimunim bolestima trebaju razgovarati sa svojim liječnikom prije konzumacije kefira. Iako su bakterije u kefiru korisne za osobe s jakim imunološkim sustavom, ona može povećati infekcije ili pogoršati stanja kod onih čiji je imunološki sustav izvan ravnoteže.

Pogledajte i naše ostale oglase!

Karta

Sunce009

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
20.07.2024. u 11:01
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
396 puta