Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • JAPANSKI KRISTALI-VODENI KEFIR
  • JAPANSKI KRISTALI-VODENI KEFIR
  • JAPANSKI KRISTALI-VODENI KEFIR

JAPANSKI KRISTALI-VODENI KEFIR

Cijena
6,64 €
Šifra oglasa: 29787211

Osnovne informacije

Lokacija
Brodsko-posavska, Slavonski Brod, Centar

Opis oglasa

JAPANSKI KRISTALI (vodeni kefir) količina koju šaljem je 7 jušnih žlica za 2lit vode. .Nazovite radi naruđbe ili informacije na tel iz oglasa.Za one kojima šaljem pouzečem poštaru prilikom isporuke plačate kristale i poštarinu .poštarina je oko 40 kn ,Šaljem HP-expresom drugi dan je isporuka.
Ukoliko bolujete od neke teške bolesti, pao vam je imunitet, potrebno vam je neko sredstvo da bi ubrzalo vaš oporavak, ili jedostavno samo želite revitalizirati vaš organizam.?
OVO JE PRAVA STVAR ZA VAS, pročitajte i uvjerite se!

"Vodeni kristali poznati su još po nazivu Tibicos, japanski kristali, vodeni kefir, biserne suze
1. Regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu (tj. pojačava proizvodnju limfocita koji služe u obrani našeg organizma od bolesti, pogotovo teških bolesti poput aids-a, tumora.. )

2. Pomaže pri liječenju bolesti srca, regulira tlak (visok i nizak), te razgrađuje kolesterol u žilama

3. Pomaze pri liječenju gušterače, jetre i slezene .

4. Pomaže pri liječenju žuči, čisti žučne kanale, dvanaesnik i otapa žučne kamence

5. Pomaže pri liječenju želuca i crijeva, uspostavlja redovitu probavu i čisti crijeva od zaostalih nakupina

6. Gljiva stvara antibiotik i liječi upalna mjesta u organizmu, također spriječava upale

7. Pomaže pri liječenju oboljele bubrege, bubrege koji ne rade punim kapacitetom i kontrolira bubrežne puteve

8. Onemogućuj razvitak novih metastaza i uništava stare

9. Revitalizira organizam uklanjajući umor, pospanost, bezvoljnost.

10. Pomaže kod impotencije uzrokovane stresom, nedostatkom vitamina, minerala..

11. Pomaže u uklanjanju svih simptoma stresa, poput opadanja kose, masne ili pretjerano suhe kože, pucanja noktiju, gnojnih prišteva..itd.

12. Pomaže kod kožnih oboljenja, psorijaze, gljivičnih infekcija, virusnih infekcija(hpv), bakterijskih infekcija

13.Pomaže kod uboda komaraca, osa, pčela, i raznih kukaca

14. Pomaže kod vaginalnih problema (za žene sa učestalim vaginalnim infekcijama - gljivičnim, bakterijskim, virusnim) - u roku mjesec dana infekcije se prestaju pojavljivati

15. Pomaže pri liječenju neuroloških problema, nesanicu, ublažava simptome teških psihičkih bolesti

16. Pomaže pri stvaranju crvenih krvnih stanica, pa je pogodno kod raznih oblika anemije, obilnih mjesečnica... itd.

17. Pomaže pri uklanjanju vode iz organizma

18. Potiče na rast trombocite pa rane brže zarastaju što je pogodno za dijabetičara, u čijem slučaju se ne smije stavljati više od jedne žlice šećera (bolje smeđega)

19. Pomaže u odstranjivanju loših bakterija iz organizma i ukljanja uspješno gljivice, pogotovo candidu albicans



Detaljnije o Tibicosu, što je to zapravo.

Tibicos je probiotička kultura koja uz pomoć fermentacije oslobađa vrhunske gljivice probiotika lactobacilusa i lactobaciluse brevise koji usput prave od šećera polisaharide (dekstrane) koji direktno ulaze u stanična tijela i hrane ih energijom bez podizanja šećera u krvi. Dekstrani su polisaharidi glukoze dobiveni enzimskim cijepanjem saharoze posredstvom bakterija. Dekstran je odlična zamjena za krvnu plazmu, naročito kod opeklina i šoka.



Što su probiotici?

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. “dobre” bakterije) koji, primijenjeni u adekvatnoj količini, imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina.

Probiotici osiguravaju potrebne uvjete za savršenu funkciju crijevne mikroflore i razvoj tzv. dobrih bakterija. Oni su nutricionistički dodaci prehrani koji sadrže žive bakterije ili kulture kvasca.

Što je to crijevna mikroflora?

Gastrointestinalni sustav predstavlja složeni ekosustav u kojem se uspostavlja ravnoteža između domaćina i crijevne mikroflore koju čine fakultativni i obvezatni anaerobi.

Otprilike 95% crijevne bakterijske populacije kod ljudi čine obvezatni anaerobi poput Bifidobacterium, Clostridium, Eubacterium, Fusobacterium, Peptococcus, Peptostreptococcus i Bacteroides.

Dok 1-10% crijevne populacije čine fakultativni anaerobi poput Lactobacillus, Escherichia coli, Klebsiella, Streptococcus, Staphylococcus i Bacillus.

Aerobni mikroorganizmi nisu prisutni kod zdravih osoba s iznimkom Psedomonasa koji je prisutan u vrlo maloj količini. Većina bakterija je prisutna u debelom crijevu s bakterijskom koncentacijom od 10 na jedanaestu do 10 na dvanaestu CFU (engl.colony-forming units) na mililitar. Crijevna mikroflora je važna za sazrijevanje imunološkog sustava, razvoj normalne crijevne morfologije, održavanje kroničnog i imunološki posredovanog upalnog odgovora, održavanje funkcije crijevne sluznice, obranu od alergena te pomaže u prevenciji od pričvršćivanja patogenih mikroorganizama.

Apsorpcija razloženih sastojaka hrane zbiva se gotovo isključivo preko epitela crijevne sluznice tankog crijeva, a neznatno preko sluznice debelog crijeva, želuca i usne šupljine.U crijevnom sustavu (endotelu sluznice crijeva) nalazi se 80% svih imunoloških stanica tzv. crijevnih makrofaga važnih za tzv. primarni imunološki nadzor. Stoga zdrava crijevna mikroflora, kao zaštitna barijera, predstavlja prvi “obrambeni” zid od štetnih mikroorganizama.

Kako probiotici djeluju?



Probiotici pomažu u uspostavljanju ravnoteže (između tzv. “dobrih i loših” bakterija) u našim crijevima jer mikroflora može postati poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima, prekomjernoj konzumaciji alkohola, te čak i kod korištenja antibakterijskih sapuna. Probiotičke vrste kompetitivno inhibiraju stvaranje toksičnih supstancija i rast manje poželjnih vrsta natječući se za prostor i hranu. Dosadašnja znanstvena istraživanja upućuju da probiotici ne mogu zamijeniti uništenu prirodnu tjelesnu floru, međutim kao privremene kolonije mogu pomoći organizmu obavljajući iste funkcije kao prirodna flora, dajući prirodnoj flori dovoljno vremena da se oporavi. Probiotičke vrste se potom ubrzano zamjenjuju prirodno nastalom crijevnom florom.

Dokazana klinička uloga probiotika jest ta da oni sprječavaju gastrointestinalne tegobe kod bolesnika koji uzimaju antibiotike.

Nuspojava konzumacije nekih probiotika može dovesti do stanja koje nazivamo sindromom pretjerane drenaže, a koje uključuje glavobolju, proljev, nadutost, vjetrove ili zatvor. Ove nuspojave pripisujemo čišćenju toksina iz tijela i može potrajati nekoliko dana. Tada je najbolje smanjiti dozu probiotika dok simptomi ne prestanu.

Vrste probiotika

Najčešće korišteni probiotici su različite vrste roda Bifidobacterium (normalni stanovnici debelog crijeva, izolirano 30 vrsta) i Lactobacillus (normalni stanovnici crijeva i vagine, izolirano 56 vrsta) poput:

Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium longum
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus reuteri
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus GG

Ostale vrste: Lactococcus, Saccharomyces (probiotički kvasac), Enterococcus. Jogurt-bakterije, ali bez probiotičkog učinka:

Ostale vrste: Lactococcus, Saccharomyces (probiotički kvasac), Enterococcus. Jogurt-bakterije, ali bez probiotičkog učinka:

Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus thermophilu

Treba istaknuti da se Lactobacillus acidophilus nalazi u probavnom i urogenitalnom traktu dojenčadi i odraslih kao normalan stanovnik zdravih sluznica, gdje regulira pH sluznice i štiti sluznicu od patogenih i nepoželjnih bakterija i gljivica. Probiotici imaju učinak prirodnih antibiotika budući da sprečavaju rast i razvoj različitih bakterija (Escherihia coli, Salmonella, Shigellae) te posebno učinkovito djeluju na gljivicu Candidu albicans. Ljekoviti pozitivni učinci probiotika potvrđeni su brojnim znanstvenim studijama diljem svijeta.

Najstariji proizvod s pozitivnim učinkom na zdravlje koji ima tisućljetnu tradiciju je kefir podrijetlom s Kavkaza. Kada dulje stoji, kefir miriše na kvasac (germu), zbog toga što bakterije mliječno-kiselog vrenja tijekom fermentacije proizvode velike količine B vitamina.

Vitamini B kompleksa, osobito B3 (niacin), sprečavaju upalu i atrofiju sluznica, osiguravaju rast i razvoj novih epitelnih stanica zajedno s provitaminom A i beta karotenom.

Probiotici liječe i sprječavaju:

Nadražen želudac, Gastritis, Alergični rinitis, Anksioznost i umor, Baktrijsku vaginozu, dječje infekcije, dijareju, ekceme, nepravilnu probavu, Gastroenteritis, Hiperoksulariju, Kožne alergije, Disajne alergije, Oštećenja jetre izazvana konzumacijiom alkohola, usporen ili nepravilan rad jetre, Kandidiozu, Bilarnu bolset i bilarnu opstrukciju probavnog trakta, Kolis, Kolitis, Konjuktivitis, Cistične fibroze, Enterokolitis, Gastro intestinalne infekcije i bolesti, Upale i infekcije probavnih organa, nus pojave kod transplatacije jetara, Sreptokoknu infekciju tip B, Infekcije izazvane kirurškim zahvatima, Prehladu i gripu, Gastrični Ulcer – čir na želucu, poremećaje laktacije (proizvodnje mlijeka), Oksidativni stres, Otrovanost pesticidima, Organo fosfozu, Nedostatak vitamina B kompleks, starenje, metastaziranje raka, Duodenal ulcer, Hiperkolestrolemiju, Niski imunitet i poremećaj imuniteta, peptični ulcer, Stres, Astma, Dermatitis, gljivične infekcije, Inflamacije, Infekcije Listerije, Osteo artritis, Pneumnokokalne infekcije, Operacije crijeva i probavnog trakta, Infekcije rezistentne na antibiotike, Multiplu skrelozu, otrovanost sodijum nitratom, Infekcije streptokokima grupe A, Predtretman za operacijske zahvate, Infekcije urinarnog trakta, Rak probavnih organa, Mastitis, odvikavanje od droga ili detoks itd.

Priprema se vrlo jednostavno:

Čista staklena tegla 2 litre.

6 jušnih žlica Tibicosa

6 jušnih žlica Šećera

6 komada suhog grožđa ili jedna suha smokva

Jedan limun ili naranča, prepolovljen na pola

Čista hladna voda

Sve oprati, staviti u teglu, promiješati, pokriti tanjurićem.

Probiotik Tibicos sa narančom, limunom i suhim grožđem

Promiješati svaki dan, nakon 48 sati procijediti sok, oprati gljivice, oprati teglu, i sve početi iznova. Kako gljivice budu fermentirale vidjet ćete da se suhe smokve ili grožđe dižu na vrh, to je normalan proces. Također ćete vidjeti male mjehuriće CO2, i tragove rasta gljivica. Nakon 48 sati imat ćete više gljivica koje možete iskoristiti za nove tegle soka ili ih poklonite ili bacite.

Po ljeti će fermentacija biti brža, a zimi sporija. Gljivice vole indirektno svjetlo i umjerenu temperaturu. Nikako gljivice ne izlagati direktnom izvoru topline.

Ako nemate limuna, naranča, grožđica i suhih smokava, ne očajavajte jer ovi sastojci poboljšavaju ukus vodenog kefira i eventualno dodaju vitamin C i fruktozu probiotičkom soku te smanjuju miris kvasca i fermentacije. Mnogi ljudi spravljaju samo čisti vodeni kefir i konzumiraju ga bez ikakvih dodataka.

U slučaju da imate bobičasto voće: maline, jagode, kupine itd, također možete dodavati vodenom kefiru. Okus i miris će biti fenomenalan i svi hranjivi sastojci iz voća će se dodati probiotiku nakon što ih iskašite i ubacite u sok.

Nakon što ste sok iscijedili u čiste i suhe boce i vrčeve (uključujući sok limuna ili narančam pomiješan sa sokom probiotika), držite ih zatvor JAPANSKI KRISTALI (vodeni kefir)

Ukoliko bolujete od neke teške bolesti, pao vam je imunitet, potrebno vam je neko sredstvo da bi ubrzalo vaš oporavak, ili jedostavno samo želite revitalizirati vaš organizam.?
OVO JE PRAVA STVAR ZA VAS, pročitajte i uvjerite se!

"Vodeni kristali poznati su još po nazivu Tibicos, japanski kristali, vodeni kefir, biserne suze
1. Regulira izmjenu obrambenih tvari u organizmu (tj. pojačava proizvodnju limfocita koji služe u obrani našeg organizma od bolesti, pogotovo teških bolesti poput aids-a, tumora.. )

2. Liječi bolesti srca, regulira tlak (visok i nizak), te razgrađuje kolesterol u žilama

3. Liječi gušteraču, jetru i slezenu

4. Liječi žuč, čisti žučne kanale, dvanaesnik i otapa žučne kamence

5. Liječi želudac i crijeva, uspostavlja redovitu probavu i čisti crijeva od zaostalih nakupina

6. Gljiva stvara antibiotik i liječi upalna mjesta u organizmu, također spriječava upale

7. Liječi oboljele bubrege, bubrege koji ne rade punim kapacitetom i kontrolira bubrežne puteve

8. Onemogućuj razvitak novih metastaza i uništava stare

9. Revitalizira organizam uklanjajući umor, pospanost, bezvoljnost.

10. Pomaže kod impotencije uzrokovane stresom, nedostatkom vitamina, minerala..

11. Pomaže u uklanjanju svih simptoma stresa, poput opadanja kose, masne ili pretjerano suhe kože, pucanja noktiju, gnojnih prišteva..itd.

12. Pomaže kod kožnih oboljenja, psorijaze, gljivičnih infekcija, virusnih infekcija(hpv), bakterijskih infekcija

13.Pomaže kod uboda komaraca, osa, pčela, i raznih kukaca

14. Pomaže kod vaginalnih problema (za žene sa učestalim vaginalnim infekcijama - gljivičnim, bakterijskim, virusnim) - u roku mjesec dana infekcije se prestaju pojavljivati

15. Liječi neurološke probleme, nesanicu, ublažava simptome teških psihičkih bolesti

16. Pomaže pri stvaranju crvenih krvnih stanica, pa je pogodno kod raznih oblika anemije, obilnih mjesečnica... itd.

17. Pomaže pri uklanjanju vode iz organizma

18. Potiče na rast trombocite pa rane brže zarastaju što je pogodno za dijabetičara, u čijem slučaju se ne smije stavljati više od jedne žlice šećera (bolje smeđega)

19. Pomaže u odstranjivanju loših bakterija iz organizma i ukljanja uspješno gljivice, pogotovo candidu albicans



Detaljnije o Tibicosu, što je to zapravo.

Tibicos je probiotička kultura koja uz pomoć fermentacije oslobađa vrhunske gljivice probiotika lactobacilusa i lactobaciluse brevise koji usput prave od šećera polisaharide (dekstrane) koji direktno ulaze u stanična tijela i hrane ih energijom bez podizanja šećera u krvi. Dekstrani su polisaharidi glukoze dobiveni enzimskim cijepanjem saharoze posredstvom bakterija. Dekstran je odlična zamjena za krvnu plazmu, naročito kod opeklina i šoka.



Što su probiotici?

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. “dobre” bakterije) koji, primijenjeni u adekvatnoj količini, imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina.

Probiotici osiguravaju potrebne uvjete za savršenu funkciju crijevne mikroflore i razvoj tzv. dobrih bakterija. Oni su nutricionistički dodaci prehrani koji sadrže žive bakterije ili kulture kvasca.

Što je to crijevna mikroflora?

Gastrointestinalni sustav predstavlja složeni ekosustav u kojem se uspostavlja ravnoteža između domaćina i crijevne mikroflore koju čine fakultativni i obvezatni anaerobi.

Otprilike 95% crijevne bakterijske populacije kod ljudi čine obvezatni anaerobi poput Bifidobacterium, Clostridium, Eubacterium, Fusobacterium, Peptococcus, Peptostreptococcus i Bacteroides.

Dok 1-10% crijevne populacije čine fakultativni anaerobi poput Lactobacillus, Escherichia coli, Klebsiella, Streptococcus, Staphylococcus i Bacillus.

Aerobni mikroorganizmi nisu prisutni kod zdravih osoba s iznimkom Psedomonasa koji je prisutan u vrlo maloj količini. Većina bakterija je prisutna u debelom crijevu s bakterijskom koncentacijom od 10 na jedanaestu do 10 na dvanaestu CFU (engl.colony-forming units) na mililitar. Crijevna mikroflora je važna za sazrijevanje imunološkog sustava, razvoj normalne crijevne morfologije, održavanje kroničnog i imunološki posredovanog upalnog odgovora, održavanje funkcije crijevne sluznice, obranu od alergena te pomaže u prevenciji od pričvršćivanja patogenih mikroorganizama.

Apsorpcija razloženih sastojaka hrane zbiva se gotovo isključivo preko epitela crijevne sluznice tankog crijeva, a neznatno preko sluznice debelog crijeva, želuca i usne šupljine.U crijevnom sustavu (endotelu sluznice crijeva) nalazi se 80% svih imunoloških stanica tzv. crijevnih makrofaga važnih za tzv. primarni imunološki nadzor. Stoga zdrava crijevna mikroflora, kao zaštitna barijera, predstavlja prvi “obrambeni” zid od štetnih mikroorganizama.

Kako probiotici djeluju?



Probiotici pomažu u uspostavljanju ravnoteže (između tzv. “dobrih i loših” bakterija) u našim crijevima jer mikroflora može postati poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima, prekomjernoj konzumaciji alkohola, te čak i kod korištenja antibakterijskih sapuna. Probiotičke vrste kompetitivno inhibiraju stvaranje toksičnih supstancija i rast manje poželjnih vrsta natječući se za prostor i hranu. Dosadašnja znanstvena istraživanja upućuju da probiotici ne mogu zamijeniti uništenu prirodnu tjelesnu floru, međutim kao privremene kolonije mogu pomoći organizmu obavljajući iste funkcije kao prirodna flora, dajući prirodnoj flori dovoljno vremena da se oporavi. Probiotičke vrste se potom ubrzano zamjenjuju prirodno nastalom crijevnom florom.

Dokazana klinička uloga probiotika jest ta da oni sprječavaju gastrointestinalne tegobe kod bolesnika koji uzimaju antibiotike.

Nuspojava konzumacije nekih probiotika može dovesti do stanja koje nazivamo sindromom pretjerane drenaže, a koje uključuje glavobolju, proljev, nadutost, vjetrove ili zatvor. Ove nuspojave pripisujemo čišćenju toksina iz tijela i može potrajati nekoliko dana. Tada je najbolje smanjiti dozu probiotika dok simptomi ne prestanu.

Vrste probiotika

Najčešće korišteni probiotici su različite vrste roda Bifidobacterium (normalni stanovnici debelog crijeva, izolirano 30 vrsta) i Lactobacillus (normalni stanovnici crijeva i vagine, izolirano 56 vrsta) poput:

Bifidobacterium bifidum
Bifidobacterium breve
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium longum
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus casei
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus reuteri
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus GG

Ostale vrste: Lactococcus, Saccharomyces (probiotički kvasac), Enterococcus. Jogurt-bakterije, ali bez probiotičkog učinka:

Ostale vrste: Lactococcus, Saccharomyces (probiotički kvasac), Enterococcus. Jogurt-bakterije, ali bez probiotičkog učinka:

Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus thermophilu

Treba istaknuti da se Lactobacillus acidophilus nalazi u probavnom i urogenitalnom traktu dojenčadi i odraslih kao normalan stanovnik zdravih sluznica, gdje regulira pH sluznice i štiti sluznicu od patogenih i nepoželjnih bakterija i gljivica. Probiotici imaju učinak prirodnih antibiotika budući da sprečavaju rast i razvoj različitih bakterija (Escherihia coli, Salmonella, Shigellae) te posebno učinkovito djeluju na gljivicu Candidu albicans. Ljekoviti pozitivni učinci probiotika potvrđeni su brojnim znanstvenim studijama diljem svijeta.

Najstariji proizvod s pozitivnim učinkom na zdravlje koji ima tisućljetnu tradiciju je kefir podrijetlom s Kavkaza. Kada dulje stoji, kefir miriše na kvasac (germu), zbog toga što bakterije mliječno-kiselog vrenja tijekom fermentacije proizvode velike količine B vitamina.

Vitamini B kompleksa, osobito B3 (niacin), sprečavaju upalu i atrofiju sluznica, osiguravaju rast i razvoj novih epitelnih stanica zajedno s provitaminom A i beta karotenom.

Probiotici liječe i sprječavaju:

Nadražen želudac, Gastritis, Alergični rinitis, Anksioznost i umor, Baktrijsku vaginozu, dječje infekcije, dijareju, ekceme, nepravilnu probavu, Gastroenteritis, Hiperoksulariju, Kožne alergije, Disajne alergije, Oštećenja jetre izazvana konzumacijiom alkohola, usporen ili nepravilan rad jetre, Kandidiozu, Bilarnu bolset i bilarnu opstrukciju probavnog trakta, Kolis, Kolitis, Konjuktivitis, Cistične fibroze, Enterokolitis, Gastro intestinalne infekcije i bolesti, Upale i infekcije probavnih organa, nus pojave kod transplatacije jetara, Sreptokoknu infekciju tip B, Infekcije izazvane kirurškim zahvatima, Prehladu i gripu, Gastrični Ulcer – čir na želucu, poremećaje laktacije (proizvodnje mlijeka), Oksidativni stres, Otrovanost pesticidima, Organo fosfozu, Nedostatak vitamina B kompleks, starenje, metastaziranje raka, Duodenal ulcer, Hiperkolestrolemiju, Niski imunitet i poremećaj imuniteta, peptični ulcer, Stres, Astma, Dermatitis, gljivične infekcije, Inflamacije, Infekcije Listerije, Osteo artritis, Pneumnokokalne infekcije, Operacije crijeva i probavnog trakta, Infekcije rezistentne na antibiotike, Multiplu skrelozu, otrovanost sodijum nitratom, Infekcije streptokokima grupe A, Predtretman za operacijske zahvate, Infekcije urinarnog trakta, Rak probavnih organa, Mastitis, odvikavanje od droga ili detoks itd.

Priprema se vrlo jednostavno:

Čista staklena tegla 2 litre.

6 jušnih žlica Tibicosa

6 jušnih žlica Šećera

6 komada suhog grožđa ili jedna suha smokva

Jedan limun ili naranča, prepolovljen na pola

Čista hladna voda

Sve oprati, staviti u teglu, promiješati, pokriti tanjurićem.

Probiotik Tibicos sa narančom, limunom i suhim grožđem

Promiješati svaki dan, nakon 48 sati procijediti sok, oprati gljivice, oprati teglu, i sve početi iznova. Kako gljivice budu fermentirale vidjet ćete da se suhe smokve ili grožđe dižu na vrh, to je normalan proces. Također ćete vidjeti male mjehuriće CO2, i tragove rasta gljivica. Nakon 48 sati imat ćete više gljivica koje možete iskoristiti za nove tegle soka ili ih poklonite ili bacite.

Po ljeti će fermentacija biti brža, a zimi sporija. Gljivice vole indirektno svjetlo i umjerenu temperaturu. Nikako gljivice ne izlagati direktnom izvoru topline.

Ako nemate limuna, naranča, grožđica i suhih smokava, ne očajavajte jer ovi sastojci poboljšavaju ukus vodenog kefira i eventualno dodaju vitamin C i fruktozu probiotičkom soku te smanjuju miris kvasca i fermentacije. Mnogi ljudi spravljaju samo čisti vodeni kefir i konzumiraju ga bez ikakvih dodataka.

U slučaju da imate bobičasto voće: maline, jagode, kupine itd, također možete dodavati vodenom kefiru. Okus i miris će biti fenomenalan i svi hranjivi sastojci iz voća će se dodati probiotiku nakon što ih iskašite i ubacite u sok.

Nakon što ste sok iscijedili u čiste i suhe boce i vrčeve (uključujući sok limuna ili narančam pomiješan sa sokom probiotika), držite ih zatvorene u frižideru. ene se mogu koristiti par dana dok ne dobijete novi sok.Japanski kristali uzgojeni su u visoko higijenskim uvjetima.

ma123rio

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
17.10.2019. u 17:20
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
101 puta

ma123rio

Svi oglasi ovog oglašivača