Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Ivo i Slavko Goldstein: Tito
  • Ivo i Slavko Goldstein: Tito

Ivo i Slavko Goldstein: Tito

Cijena
20 €
Šifra oglasa: 40616449

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Sjenjak
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

politike bile stvarno vrijedne i važne. Vrlo je detaljno opisano i stvaranje njegovog kulta ličnosti u čemu je i sam Tito ključno sudjelovao. Naravno da su se autori bavili i onim pitanjima o kojima se posljednjih godina vode polemike, posebno o kakva je bila Titova uloga u komunističkoj represiji za vrijeme rata i u poraću, pa i u kasnijem obračunu s neprijateljskom emigracijom. Poseban odjeljak posvećen je "hrvatstvu i jugoslavenstvu Josipa Broza Tita". Tu su i odjeljci o odnosu Tita i Krleže, te Tita i Tuđmana.

Knjiga govori i o njegovim uspjesima, posebno kao vojskovođe, kao uglednog državnika na svjetskoj sceni, a govore i o razdoblju ekonomskog razvoja zemlje u prvim desetljećima nakon rata. U knjizi ima jako mnogo novih stvari, posebno kada je riječ o kontroverznim boravcima Tita u Staljinovoj Moskvi, o tome da li je Tito u potpunosti kontrolirao situaciju u dvije najvažnije partizanske bitke na Neretvi i na Sutjesci, a vrlo je zanimljiv i sasvim novi pristup prikazu posljednjih godina Titova života, sa posebnim naglaskom na njegov razlaz sa suprugom Jovankom.

U knjizi su pokriveni glavni aspekti i njegovog privatnog života, te obrađen odnos sa svim njegovim službenim i neslužbenim suprugama, uključujući i moskovsku suprugu Luciju Bauer i ratnu neslužbenu suprugu Davorjanku Paunović Zdenku. Knjiga ne završava Titovom smrću, nego govori i o onome što je ostalo od njegove političke baštine.

Nakladnik: Profil, Zagreb, 2015., tvrdi uvez s ovitkom, dimenzije: 24x17 cm, broj stranica: 910, stanje knjige: izvrsno

Karta

BlueMoon

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
04.06.2023. u 19:04
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
138 puta

BlueMoon

Svi oglasi ovog oglašivača