• Rijeka Kongo Peter Forbath
  • Nemoj propustiti priliku!

Rijeka Kongo Peter Forbath

Cijena
10 €
Šifra oglasa: 45180887

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Sesvete, Kraljevečki Novaki
Godina izdanja
2022.
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Geografski značaj rijeke Kongo: Rijeka Kongo je druga najduža rijeka u Africi i igra ključnu ulogu u oblikovanju povijesti i kulture ovog dijela svijeta.
Povijesne ekspedicije: Knjiga se fokusira na ekspedicije europskih istraživača, među kojima je najistaknutiji bio Henry Morton Stanley. Stanleyjeva ekspedicija, uzduž rijeke Kongo, bila je ključna za uspostavljanje europskog utjecaja u regiji.

Kolonijalna povijest Konga: Detaljno se opisuje kolonijalno razdoblje, s naglaskom na belgijskog kralja Leopolda II., koji je prisvojio Kongo kao privatni posjed. Njegova okrutna vladavina u knjigu kupite u Knjigoria planet! "Slobodnoj Državi Kongo" uzrokovala je smrt milijuna ljudi.

Domaći narodi: Forbath također piše o plemenima koja su živjela u regiji Konga prije dolaska europskih kolonizatora, njihova kultura, tradicije i način života.

Prirodna bogatstva i eksploitacija: Opisana su bogatstva Konga, poput slonovače, kaučuka i minerala, kao i kako su ta bogatstva iskorištavana, što je često išlo na štetu lokalnog stanovništva.

Utjecaj na modernu Afriku: Knjiga završava analizom posljedica kolonijalizma na moderni Kongo i afričke države. Razmatra političke, socijalne i ekonomske izazove s kojima se ova regija suočava nakon stjecanja nezavisnosti.

Stil pisanja: Peter Forbath piše u stilu koji je jednostavan, ali bogat detaljima, pružajući opsežno povijesno znanje kroz zanimljive pripovijetke. Forbath uspješno kombinira povijesne činjenice s osobnim svjedočanstvima i opise prirode Konga, čime čitateljima daje cjelovitu sliku o ovoj regiji.

Knjiga je od velike važnosti za sve koji su zainteresirani za povijest Afrike, posebno Središnje Afrike i kolonijalno nasljeđe.

Web trgovina prodavača

Knjigoria planet j.d.o.o.

5,0 (22)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
12.10.2024. u 02:22
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
8 puta

Knjigoria planet j.d.o.o.

5,0 (22)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska