• Nelojalna utakmica i zaštita autorskog prava Josip Rucner
  • Nemoj propustiti priliku!

Nelojalna utakmica i zaštita autorskog prava Josip Rucner

Cijena
8 €
Šifra oglasa: 45267969

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Sesvete, Kraljevečki Novaki
Godina izdanja
2022.
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Josip Rucner je autor koji je pisao o različitim pravnim i društvenim temama, uključujući i temu nelojalne utakmice i zaštite autorskog prava. Ova dva pojma vezana su uz pravnu zaštitu interesa u kontekstu tržišnog natjecanja i intelektualnog vlasništva, a njegovi radovi često istražuju ove aspekte.

Nelojalna utakmica
Pojam nelojalne utakmice odnosi se na nepravedno ili nepošteno natjecanje između subjekata na tržištu. To može uključivati različite oblike postupaka kojima neka tvrtka ili pojedinac pokušava postići prednost nad konkurentima na nezakonit ili neetičan način. Nelojalna utakmica obuhvaća radnje poput:

Klevete ili lažnog oglašavanja,
Povrede poslovne tajne,
Oponašanja proizvoda ili usluga,
Narušavanja ugleda konkurenta.
Cilj zakona o nelojalnoj utakmici je zaštita poštenog tržišnog natjecanja, a time i zaštita potrošača, te omogućavanje jednakih uvjeta za sve sudionike na tržištu.

Zaštita autorskog prava
Zaštita autorskog prava odnosi se na prava autora u vezi s njihovim intelektualnim radom, kao što su književna, umjetnička ili znanstvena djela. Autorsko pravo omogućava autorima da kontroliraju korištenje svojih djela, štiteći ih od neovlaštenog korištenja, distribucije ili reprodukcije. Ključni aspekti zaštite autorskog prava uključuju:

Isključiva prava na reproduciranje djela,
Pravo na distribuciju,
Pravo na javno izvođenje ili prikazivanje,
Pravo na preradu djela.
Rucner je u svojim radovima vjerojatno istraživao pravne izazove koji se javljaju na raskrižju nelojalne utakmice i zaštite autorskih prava, kao što su slučajevi kada povrede autorskih prava dovode do nepoštenog natjecanja na tržištu.

Veza između nelojalne utakmice i zaštite autorskog prava
U svojoj raspravi, Josip Rucner bi mogao povezivati ove dvije teme ukazujući na to kako kršenje autorskih prava može biti oblik nelojalne utakmice. Na primjer, ako jedna tvrtka koristi tuđe intelektualno vlasništvo bez odobrenja (poput kopiranja dizajna, softvera, umjetničkog djela ili drugog autorskog materijala), to može dovesti do nepoštene prednosti na tržištu. To bi onda narušavalo tržišno natjecanje i štetilo onima koji se pridržavaju zakona.

Rucnerova analiza bi također mogla uključivati prijedloge za poboljšanje pravnih okvira kako bi se efikasnije spriječila nelojalna utakmica kroz povrede autorskih prava.

Web trgovina prodavača

Knjigoria planet j.d.o.o.

5,0 (22)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
22.10.2024. u 02:18
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
5 puta

Knjigoria planet j.d.o.o.

5,0 (22)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska