• National security and the future Miroslav Tuđman
  • Nemoj propustiti priliku!

National security and the future Miroslav Tuđman

Cijena
5 €
Šifra oglasa: 45180889

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Sesvete, Kraljevečki Novaki
Godina izdanja
2022.
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Udruga Sv. Jurja je nevladina organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj koja se bavi pitanjima nacionalne sigurnosti, obrane, međunarodnih odnosa i geopolitičkih izazova. Udruga je poznata po tome što organizira razne rasprave, konferencije i izdavačke aktivnosti koje se fokusiraju na pitanja vezana uz sigurnost i obranu, kako u Hrvatskoj tako i u širem međunarodnom kontekstu.

Jedna od glavnih aktivnosti Udruge Sv. Jurja je izdavanje časopisa "National Security and the Future", koji služi kao platforma za stručnjake, akademike, vojne analitičare i donositelje odluka iz područja sigurnosne politike. Časopis je znanstveni i stručni časopis posvećen analizi aktualnih pitanja nacionalne i međunarodne sigurnosti.

"National Security and the Future":
Teme pokrivene u časopisu uključuju strateške analize globalne i regionalne sigurnosti, vojne strategije, terorizam, cyber sigurnost, te ulogu obrambenih institucija u očuvanju nacionalne sigurnosti.
Časopis objavljuje radove priznatih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva te pruža forum za raspravu o temama poput NATO saveza, Europske unije, sigurnosnih izazova u jugoistočnoj Europi, te uloge Hrvatske u međunarodnim sigurnosnim strukturama.
Cilj časopisa je doprinos promicanju bolje razumijevanja sigurnosnih pitanja, kao i poticanje međunarodne suradnje u području obrane i sigurnosti.
Uloga i aktivnosti Udruge Sv. Jurja:
Edukacija i istraživanje: Udruga se bavi istraživanjem sigurnosnih politika, pružajući platformu za razmjenu znanja i iskustava između stručnjaka iz različitih područja. Organizira radionice, seminare i predavanja na teme nacionalne i međunarodne sigurnosti.

Suradnja s međunarodnim organizacijama: Udruga surađuje s međunarodnim organizacijama, vojnim stručnjacima i akademskim institucijama, kako bi promovirala sigurnosnu suradnju i razmjenu informacija između država.

Promicanje sigurnosne svijesti: Kroz svoje aktivnosti, udruga radi na podizanju svijesti o važnosti nacionalne sigurnosti, kako među državnim tijelima, tako i unutar šire javnosti.

Ukratko, Udruga Sv. Jurja igra važnu ulogu u Hrvatskoj i širem regiji kroz analizu i edukaciju o sigurnosnim pitanjima, te kroz svoje izdavačke aktivnosti poput časopisa "National Security and the Future" postavlja platformu za raspravu o ključnim pitanjima vezanim uz obranu i sigurnost.

Web trgovina prodavača

Knjigoria planet j.d.o.o.

5,0 (22)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
12.10.2024. u 02:22
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
6 puta

Knjigoria planet j.d.o.o.

5,0 (22)
Vidi ocjene Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska