Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • DINAMO Zagreb Razglednica 1986/7
  • DINAMO Zagreb Razglednica 1986/7

DINAMO Zagreb Razglednica 1986/7

Cijena
5,31 €
Šifra oglasa: 16743083

Osnovne informacije

Lokacija
Sisačko-moslavačka
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

U prethodnoj sezoni Dinamo je osvojio šesto mjesto u prvenstvu, a isti plasman ostvaren je i u sezoni 1986/86. Tada je dojam popravljen plasmanom u finale Kupa maršala Tita, gdje je Velež bio bolji rezultatom 3-1. U sezoni 1986/87. Dinamo je doživio debakl već u šesnaestini finala. Na klupi je sjedio Miroslav Blažević, a glavni igrači bio je Marko Mlinarić, dok su važnu ulogu igrali su Josip Bogdanović, Zvjezdan Cvetković, Mustafa Arslanović, Željko Cupan, Ivan Cvjetković i Ismet Hadžić. Prvi vratar bio je Dražen Ladić, a pred kraj sezone na gol su stali Ranko Stojić i Marijan Vlak. Sve više prostora dobivao je mladi Zvonimir Boban.

Ligaška sezona je počela odlično, jer je u prvih devet kola upisano sedam pobjeda i dva neodlučena. U desetom kolu poraženi smo od Rijeke 3-0 na Kantridi, a zatim je uslijedila serija loših rezultata. U jedanaest utakmica (uključujući i poraz od Rijeke) upisana je samo jedna pobjeda (protiv Željezničara). Tek 8. ožujka 1987. prekinuta je serija, a žrtva je opet bila iz glavnog grada BiH, ovoga puta Sarajevo. U zadnja četiri kola osvojeno je samo dva boda i to u zadnjem kolu protiv Vardara (4-1 pobjeda). Najbolji klupski strijelci u ligi bili su Ivan Cvjetković (11) i Josip Bogdanović (10).

U Kupu Jugoslavije ispali smo već u šesnaestini finala od Budućnosti iz Banovića. Utakmica je završila bez pogodaka, a domaćini su bili spretniji u izvođenju jedanaesteraca. Samo nekoliko dana nakon toga igrao se derbi na Poljudu, a nakon debakla u Banovićima očekivala se uvjerljiva pobjeda Hajduka. Iz splitskog tabora mogli su se čuti i podcjenjivački komentari. Dogodilo se upravo suprotno – četiri gola u mreži Hajduka. Dinamo je slavio 0-4, a pogotke su postigli Cvjetković, Matić, Bogdanović i Munjaković.

peliospilos

Svi oglasi ovog oglašivača
Oglas objavljen
07.01.2016. u 11:51
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1797 puta

peliospilos

Svi oglasi ovog oglašivača