• JAPANSKA MUŠMULA sjeme
  • Nemoj propustiti priliku!

JAPANSKA MUŠMULA sjeme

Cijena
7 €
Šifra oglasa: 8224193

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Baška Voda, Promajna
Vrsta
Mušmula

Opis oglasa

Japanska mušmula ili nešpola (Eriobotrya japonica) je zimzelena voćka podrijetlom iz jugoistočne Kine, uvedena je u Japan gdje se udomaćila i uzgaja se tamo više od tisuću godina. Također se udomaćila u Indiji, dijelu Mediterana i Južnoj Americi. Srodnik joj je jabuka. Uvrštena je u suptropsko voće, ali bez problema podnosi temperaturu zraka i do -10 °C. Uz to dobro podnosi sušu, a nešto slabije jaki vjetar. Naraste 5-10 m u visinu, najčešće 3-4 m. Listovi su naizmjenični, jednostavni. Dugi su 10-25 cm i tamnozelene su boje. Cvjetanje započinje u listopadu, a završava u prosincu, u razdoblju kada je većina voćaka u fazi mirovanja i bez lišća. Cvjetovi se formiraju u piramidalnim grozdovima (metlicama) na vrhu jednogodišnjih izboja. Bijele su boje, a promjer im je 2 cm. Imaju pet latica. Imaju ugodan, sladak miris koji se može osjetiti s velike daljine. Plodovi su zreli u kasnu zimu ili rano proljeće. Veliki su 3-5 cm. Plodovi su ovalnog, zaobljenog ili kruškolikog oblika. Boja im je žuta, narančasta, ili rjeđe crvenkasta. Najslađi su kad su mekani i žuti. 30% ploda zauzima sjemenka.

Plodovi joj se koriste u pripremi želea, marmelade, sirupa, likera, itd. Također se često koriste i u pripremi voćnih salata. Mladi plodovi se koriste za pravljenje pita. Sirup japanske mušmule se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi za ublažavanje kašlja. U Japanu se jede svježa ili nekad konzervirana, jer joj plod zna biti presladak. Spominje se u drevnoj kineskoj književnosti, kao što su pjesme Li Poa. U portugalskoj literaturi se spominje još prije velikih zemljopisnih otkrića.

Ponuda:

20 sjemenki - 7 E

Poštarina je besplatna, sjeme šaljem u zaštitnoj koverti prioritetnom pošiljkom slijedeći radni dan nakon uplate iznosa iz ponude. Uz odabrano sjeme dobijete detaljan opis sijanja za sigurno klijanje. U slučaju plaćanja pouzećem, kompletne poštanske troškove snosi kupac. Dodatne informacije mailom ili mobitelom.

PBZ IBAN: HR74 2340 0093 1041 2955 6

Paypal: tripalo@net.hr

Mail: tripalo@net.hr

Mob: 091 - 90 - 90 - 988
099 - 22 - 33 - 233

Karta

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska
Oglas objavljen
15.08.2021. u 22:38
Do isteka još
do prodaje
Oglas prikazan
10312 puta

tripalo-kruno

Svi oglasi ove trgovine
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
  • Adresa:  bratuš 68, 21320 Baška Voda, Splitsko-dalmatinska, Hrvatska